Det kan tage op til 12 år før motorvejstilslutningen ved Gedved er klar

Nu går det forberende arbejde vedrørende en femte motorvejstilkørsel ved Gedved i gang. Der kan gå mange år, før selve anlægsarbejdet kan gå i gang. Arkivfoto Søren E. alwan

Det kan tage op til 12 år før motorvejstilslutningen ved Gedved er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Embedsmænd fra Horsens Kommune begynder arbejdet med at analysere forholdene omkring Gedved, hvor politikerne ønsker at etablere en ny motorvejstilslutning.

Horsens: Et enigt plan- og miljøudvalg i Horsens Kommune har besluttet at sætte forvaltningen i gang med at analysere mulighederne for en femte motorvejstilslutning ved Gedved.

Sagen blev diskuteret på Socialdemokratiets anmodning.

- Det er ikke til at vide, hvor lang tid processen tager, men det kan tage alt mellem seks og 12 år, fra vi går i gang, til en ny motorvejstilslutning står klar. Derfor går vi i gang allerede nu, så vi er på forkant, siger Martin Ravn (V), der er formand for plan- og miljøudvalget.

Analysen af området kommer til at koste kommunen mellem 50.000 og 150.000 kroner og forventes at ligge klar efter sommerferien.

- Der var bred enighed om at igangsætte analysen, der blandt andet skal afdække udfordringer i forhold til omgivelserne og trafikken, hvis man vælger at lave den nye motorvejstilslutning i området, siger udvalgsformanden.

Er analysen positiv, skal staten derefter sige ja til den nye tilslutning.

Artiklen fortsætter under kortet.

Der var bred enighed om at igangsætte analysen, der blandt andet skal afdække udfordringer i forhold til omgivelserne og trafikken.
Martin Ravn (V), udvalgsformand

Mulig motorvejstilkørsel ved Vestervej

Skal finde pengene

Samtidig skal man se på, hvordan arbejdet med den nye motorvejstilslutning skal finansieres. En mulig placering kan være ved den nuværende bro på Vestervej.

- Vi har prioriteret pengene i vores trafikplan 2030, så de penge, som den nye motorvejstilslutning kan komme til at koste kommunen, er faktisk prioriteret helt frem til 2023. Hvis byggeriet skal sættes i gang før, skal finansiering muligvis tænkes for sig, fortæller Martin Ravn.

Der er dog en smule råderum i forhold til de økonomiske aspekter.

- Man lægger sig først helt fast på prioriteringerne ved budgettets fastlæggelse i efteråret, så der kan måske findes penge til projektet, fortæller han.

Normalt skal kommunen finansiere arbejdet frem til tilslutningsrampen, hvorefter kommunen og staten betaler hver sin halvdel af prisen for etableringen af den nye tilkørsel.

- Det burde være statens udgift, men vi er meget interesserede i at få etableret tilkørslen, så nu må vi se, hvordan det ender, siger Martin Ravn.

Det kan tage op til 12 år før motorvejstilslutningen ved Gedved er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce