Den spirituelle verden er overbefolket af kvinder

Cilje Tinemari Tiemroth laver bl.a. clairvoyant coaching. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Den spirituelle verden er overbefolket af kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder fylder mere end mænd i alternativ spiritualitet, viser undersøgelse. Sognepræst peger på mænds rationelle tilgang til verden som forklaring

Odder: Hun bliver kaldt englen fra Viby. 42-årige Cilje Tinemari Tiemroth fra Odder praktiserer alt fra afdødekontakt over clairvoyance til healing og såkaldt husrens, hvor hun befrier besatte huse fra ånder og spøgelser. Og som kvinde er hun også det typiske billede på den gennemsnitlige behandler og bruger af de mange forskellige tilbud inden for den spirituelle verden.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

En stikprøve foretaget blandt 96 alternative behandlere inden for af-dødekontakt, clairvoyance, drømmetydning, feng shui, healing med dyr og mennesker, hypnose, klarføling, numerologi og tarotkort viser, at 84 ud af de i alt 96 behandlere fra Moola, Danmarks største portal for alternative helbredere, er kvinder.

Samtidig viser en meningsmåling foretaget af YouGov for Kristeligt Dagblad, at kvinder er overrepræsenteret som deltagere i aktiviteter inden for blandt andet astrologi, clairvoyance, healing, mindfulness, tarotkort og yoga.

Den balance imellem kønnene flugter også godt med Cilje Tinemari Tiemroths billede. Selvom der ifølge hende er sket en udvikling over de senere år, hvor mænd er blevet mere interesserede i det spirituelle, er kvinder alligevel i massivt overtal som deltagere og behandlerkolleger.

- Når jeg holder kurser, er to ud af 16 mænd. Det slår ud sådan hver gang. Det skyldes nok, at det er en meget blød og følelsesmæssig verden. Mænd er mere handlende og målrettede, mens kvinder er mere omsorgsgivende og måske også mere navlepillende, siger Cilje Tinemari Tiemroth.

Forskningen kan ikke entydigt forklare, hvorfor kvinder er overrepræsenteret i forhold til mænd i den alternative verden. Men ifølge religionssociolog Astrid Krabbe Trolle, der forsker i religion og køn ved Københavns Universitet, kan det blandt andet skyldes, at kvinder generelt er mere religiøse end mænd, og at kvinder også oftere er beskæftiget med omsorgs-arbejde, der har et stort overlap med religiøsitet, skriver Kristeligt Dagblad.

I det spirituelle miljø er der også en generations-dimension. Undersøgelser har vist, at de typiske udbydere og brugere af spirituelle tilbud er kvinder inden for omsorgserhverv, der er født i efterkrigstidens babyboom-generation. Det kan også skyldes livscyklus, det vil sige, at folk får tid til at gå mere ind i de spirituelle sider af livet, når de går på pension.

Lidt karikeret sagt er den klassiske profil en tidligere pædagog, der i sit otium er blevet krystalhealer, siger Astrid Krabbe Trolle.

Den spirituelle verden er overbefolket af kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce