Den horsensianske blues tager udenlands

Big O & The Blue Quarters er et velkendt band ikke mindst lokalt. Bl.a. sørgede de fem musikere for opvarmningen, da Poul Krebs og Michael Falch sidste år spillede i Lunden. Arkivfoto: Mette Mørk

Den horsensianske blues tager udenlands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste års European Blues Challenge har betydet kontakter, der sender lokale orkestre til Tyskland og Sverige.

Horsens: To horsensianske blues-orkestre skal den kommende sommer af sted til internationale festivaler.

Big O & The Blue Quarters kan opleves på en af Europas største blues-festivaler, Eutin Blues Fest i Tyskland, der løber af stabelen den kommende weekend i byen Eutin sydøst for Kiel. Mens Det Hyggelige Blues Band er på plakaten, når Göteborg Bluesfestival afvikles 29.-30. juni.

Begge dele hænger sammen med, at Horsens i april sidste år var vært for European Blues Challenge, hvor orkestre fra hele Europa dystede.

Under det tre dage lange arrangement i Forum Horsens, på Fængslet, Horsens Ny Teater og KulisseLageret var byen fuld af gæster fra bluesklubber og -organisationer fra hele Europa.

Big O & The Blue Quarters leverede en flot åbningskoncert på Horsens Ny Teater, og arrangørerne af Eutin Blues Fest kvitterede ved på stedet at invitere det lokale band til deres festival.

Uden for blues-dystens officielle program spillede Det Hyggelige Blues Band i en propfyldt Eydes Kælder. Blandt de mange gæster var den svenske delegation, og arrangørerne af Göteborg Bluesfestival var så begejstrede, at de har inviteret den horsensianske blues-trio til Sverige.

Første gang uden for Horsens

Big O & The Blue Quarters er et veletableret navn på den danske bluesscene, men det bliver første gang, Oscar Martin Eriksen (vokal og mundharpe), Søren Schack (guitar), Frederik Tygesen (guitar), Jais K. Eriksen (bas) og Mathias Rindom (trommer) optræder uden for Danmark.

For Det Hyggelige Blues Band bliver opgaven i Sverige noget endnu større. For det vil være første gang, trioen med Jesper Bjarnesen (vokal og guitar), Jais K. Eriksen (bas) og Oscar Martin Eriksen (trommer) står på en scene uden for Horsens!

Jesper Bjarnesen lægger ikke skjul på, at selv om han er en veteran ud i musikkens verden, glæder han sig på både egne og de andres vegne.

- Aftaler som dem, vi nu har fået, kommer normalt i stand efter orkestrets egen ihærdige promovering og en vedholdende belejring af arrangørerne, noterer han.

Den horsensianske blues tager udenlands

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce