De første sten er lagt - kom og "prøvegå" den nye gågade

I nogle måneder har Jessensgade været gravet op. Nu er brolæggere gået i gang med at lægge første del af den belæning, der skal være på hele den horsensianske gågade, når renoveringen af gågadesystemet er helt afsluttet i 2020. Foto: Horsens Kommune

De første sten er lagt - kom og "prøvegå" den nye gågade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brolæggere er gået i gang med at lægge brosten i gågaden. Det skal bl.a. sikre en bedre tilgængelighed.

Horsens: Gennem flere måneder har renoveringen af gågaden været i gang i Horsens. Og nu er arbejdet kommet så langt, at de første nye belægningssten er ved at blive lagt i Jessensgade.

De nye belægningssten er et centralt element i det store gågaderenoveringsprojekt, siger arkitekt Lene Holmgaard, som er Horsens Kommunes projektleder på projektet. Derfor opfordrer hun alle til at komme forbi Rådhustorvet, hvor man allerede nu kan "prøvegå" den nye belægning.

Her har brolæggere nemlig lagt et prøvefelt på 25 kvadratmeter, hvor alle interesserede på forhånd kan få lov at mærke den nye gågadebelægning under fødderne, lover Lene Holmgaard, som har store forventninger til den nye belægning.

Den skal nemlig på én gang skabe forskelle og variation i gågaden og binde områder sammen, den skal være tidssvarende, men alligevel knyttet til den historiske by, og så har det også været vigtigt for kommunen, at den nye belægning skal sikre høj tilgængelighed for alle i gågadesystemet.

- Den nye belægning skal gerne gøre det lettere at komme frem - uanset om man går med rollator, klapvogn eller på høje hæle, siger Lene Holmgaard, der i en pressemeddelelse også understreger, at det er meget vigtigt, at den nye gågade ikke bliver glat i regnvejr.

Vi opfordrer alle til at komme hen og se prøvefeltet, gå på det og mærke det under fødderne.
Lene Holmgaard, arkitekt, Horsens Kommune

Brugte sten

Gågadens nye belægning kommer til at bestå af både nye og brugte brosten. Brostenene bliver skåret i toppen og får en særlig behandling, der gør overfladen både jævn og skridsikker.

Stenene bliver lagt i et særligt mønster kaldet tyskerforbandt. Og mønsteret er så avanceret at lægge, at brolæggere fra Hamborg i løbet af sensommeren har været i Horsens for at lære de lokale brolæggere, hvordan stenene skal lægges i en meget stor del af Jessensgade og Søndergade.

For at gågadesystemet ikke bliver for ensartet at se på, vil der også blive lagt felter med granitsten. Det gælder bl.a. på Torvet og flere steder på Søndergade, hvor fladerne af granit vil være med til at markere forskellige rum i gågaden.

Det er planen, at renoveringen af gågadesystemet skal være helt færdig i sommeren 2020. Arbejdet udføres dog i etaper, og Jessensgade forventes at være færdig i påsken 2019, mens Søndergade skulle være klar i det sene efterår 2019.

De første sten er lagt - kom og "prøvegå" den nye gågade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce