Danish Crown efter trusselsbrev: Ansatte har fået instrukser om at være agtpågivende

Danish Crown har opfordret sine ansatte til at være agtpågivende, efter virksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver. Arkivfoto: Morten Pape

Danish Crown efter trusselsbrev: Ansatte har fået instrukser om at være agtpågivende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danish Crown i blandt andet Horsens har skærpet sikkerheden, efter virksomheden modtog et trusselsbrev i starten af april. Medarbejderne har fået instrukser på at være agtpågivende.

Horsens: Et i forvejen højt sikkerhedsniveau har fået et ekstra nøk, men intet tyder på, at personale er i fare.

Sådan lyder meldingen fra Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown, efter slagterivirksomheden i starten af april modtog et trusselsbrev med sundhedsfarligt pulver på firmaets hovedsæde i Randers. Et brev, der har ført til skærpede sikkerhedshensyn på alle virksomhedens fabrikker, blandt andet i Horsens.

- Vi har indskærpet vores politik i forhold til besøgende på vores fabrikker, og vi har indskærpet vores almindelige sikkerhedsprocedurer, der i forvejen er stramme. Vi gør en ekstra indsats for at tjekke adgangskort, og vi har indskærpet sikkerheden i forhold til leverancer fra underleverandører, siger Jens Hansen.

- Men politi og fødevaremyndighederne vurderer ikke, at der for nuværende er risiko i forbindelse med denne sag, siger han.

Danish Crown modtog trusselsbrevet i starten af april, men først nu er informationen om brevet blevet delt med medarbejderne.

- Det er en sag, som kun har været kendt af en snæver personkreds i Danish Crown, så det er ikke noget, den enkelte medarbejder har bemærket, siger Jens Hansen, der endnu ikke har kendskab til, hvordan slagteriets medarbejdere har reageret på nyheden.

Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen.
Jens Hansen

Godt rustet

Beskeden om, at Danish Crown har modtaget et trusselsbrev, blev bragt ud til medarbejdere på tværs af alle virksomhedens fabrikker onsdag, heriblandt på fabrikken i Horsens.

- Foruden informationen om brevet modtog medarbejderne praktisk info om, hvordan de gerne skal forholde sig til det, blandt andet at de skal være en streg mere agtpågivende i dagligdagen, siger Jens Hansen.

Pressechefen vurderer, at Danish Crown er godt rustet til en situation som denne.

- Vores virksomhed er af hensyn til den almindelige sikkerhed godt sikret med vagter og hegn rundt om fabrikkerne. Så når sådan en sag opstår, er vi godt rustet til at håndtere en mindre optrapning af sikkerhedsniveauet, siger han.

Ifølge TV2, der har talt med Rigspolitiet, har flere fødevarevirksomheder i ind- og udland modtaget trusselsbreve, som er sendt fra Belgien. Foruden sundhedsfarligt pulver skulle disse breve ifølge tv-stationen have indholdt en trussel om, at hvis ikke virksomheden overførte 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoin, ville virksomheden få forgiftet sine varer i supermarkeder.

Den oplysning ønsker Jens Hansen ikke at kommentere.

- Men jeg kan sige, at vi har fulgt politiets anbefalinger i sagen, siger han.

Ifølge Ritzau er også brødvirksomheden Lantmännen Unibake, der har dansk hovedafdeling i Horsens, blevet udsat for afpresning tidligere på måneden.

Danish Crown efter trusselsbrev: Ansatte har fået instrukser om at være agtpågivende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce