DF: Ikke-rituelt kød skal kunne tilvælges

Dansk Folkeparti ønsker, at det skal være muligt for borgerne i Horsens at tilvælge kød, der ikke er rituelt slagtet. Det er et forslag, partiet tager med til budgetforhandlingerne. Arkivfoto: Søren E. Alwan

DF: Ikke-rituelt kød skal kunne tilvælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står det til Dansk Folkeparti, skal det være muligt at tilvælge ikke-rituelt kød i de kommunale institutioner. Det er et forslag, de tager med til budgetforhandlingerne.

Horsens: Dansk Folkeparti mener, at det i de kommunale institutioner skal være muligt for borgerne i Horsens Kommune at tilvælge kød, der ikke er rituelt slagtet. Det er et forslag, som partiet tager med til budgetforhandlingerne.

Hvis vi spoler tiden godt ni måneder tilbage, var det kommunalpolitiske landskab i kommunalvalg-mode. I Horsens bød valgkampen blandt andet på et ultimativt krav fra Dansk Folkeparti om, at halalkød skulle forbydes på de kommunale institutioner, der serverer mad for borgerne. Men det var der ikke flertal for. Faktisk var det kun Dansk Folkeparti, der syntes, at man skulle gå den vej.

- Der måtte vi erkende, at flertallet i byrådet, alle andre partier undtagen DF, var så vage, at de ikke kunne eller ville se problemstillingen. Så det faldt til jorden, siger byrådsmedlem Claus Kvist Hansen (DF).

Budgetønsker fra DF
Dansk Folkeparti har en række ønsker, de gerne vil have med i Horsens Kommunes budget for 2019. Her er et udpluk af dem:
  • Cykelstien Horsens-Sejet, der blev aftalt i Budgetaftale 2015, skal realiseres snarest muligt, og med den tilføjelse, at cykelstien forlænges til kommunegrænsen i retning mod Juelsminde.
  • Kontrol med lastbilers parkering i eksempelvis byens industriområder skal opprioriteres.
  • Byrådet skal ikke acceptere eventuelle krav fra borgere eller kommunalt ansatte om eksempelvis særlige badefaciliteter eller bederum i kommunens bygninger.
  • Ved kommunale anlægsopgaver skal det indskrives, at et ID-kort er et krav på arbejdspladsen. Dette sker for at imødegå anvendelse af illegal arbejdskraft.
  • For enhver person, der søger eller anvises ansættelse, praktik eller lignende, hvor der er borgerkontakt, skal der indhentes straffeattest. For personer med udenlandsk baggrund skal der for at opnå ansættelse, praktik osv. ubetinget kunne fremskaffes en udenlandsk straffeattest tilsvarende en dansk straffeattest.

Borgerne skal have frit valg

Men nu forsøger DF igen. Dog i en modificeret udgave, hvor partiet er gået resten af byrådet lidt i møde. Nu handler det for partiet om at vise, at der er et frit valg for borgerne.

- Som det er lige nu, har du mulighed for at tilvælge halal, hvis du har lyst til det. Og alt det øvrige mad, det er sandsynlig også halalslagtet. Der er det bare ikke tydeligt, siger Claus Kvist Hansen (DF) og fortsætter:

- Et flertal ønsker åbenbart, at man skal lytte til dem, der vil have halal. Det må jeg så modstræbende anerkende, at det er sådan, flertallet siger. Og så tænker jeg bare, så skal den samme frihed da også gælde dem, som decideret ønsker at fravælge halal, siger han.

DF: Ikke-rituelt kød skal kunne tilvælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce