Byarkivet vinker farvel til biblioteket og flytter på Sundvej

Byarkivet når at få tre og et halvt år på Horsens Bibliotek. Nu venter nye lokaler på Horsens Museum på Sundvej. Arkivfoto

Byarkivet vinker farvel til biblioteket og flytter på Sundvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlader Tobaksgården i slutningen af denne måned og rykker ind i helt ny læsesal i den gamle museumsbygning.

Horsens: Når februar måned slutter, er Byarkivet væk fra Horsens Bibliotek.

Arkivet, som siden sommeren 2015 har holdt til på biblioteket i Tobaksgården, flytter til Horsens Museum på Sundvej.

Allerede i disse dage transporteres en del af arkivalerne til deres nye opholdssted. Og står det til byarkivar og afdelingsleder på Horsens Museum Merete Bøge Pedersen, skal der ikke gå mange dage ind i marts, før dørene kan åbnes til de nye lokaler på Sundvej.

I fordragelighed

Bag beslutningen om at flytte ligger flere overvejelser, bl.a. at Byarkivet hører naturligt sammen med museet, og at der kan opnås flere fordele ved at have de to institutioner samlet på ét sted.

Oveni kom, at Horsens Bibliotek står foran at friske sine lokaler i Tobaksgården op og flytte lidt rundt, og i den sammenhæng vil biblioteket gerne overtage de kvadratmeter, Byarkivet lægger beslag på.

- Så vi fandt i fred og fordragelighed ud af, at vi flytter, siger Merete Bøge Pedersen.

Megafedt

I museumsbygningen på Sundvej får Byarkivet overladt et område, hvor der hidtil har været registreringsrum og kontorer. Her slås nogle vægge ned, således at der kan skabes ét stort rum med plads til både ekspedition og læsesal.

- Vi får en rigtig læsesal med bl.a. læselamper, computeradgang og storskærm. Det bliver megagodt både for vores besøgende og til foredrag og undervisning, forklarer Merete Bøge Pedersen.

Åbningstiderne er endnu ikke helt på plads, men vil blive tilpasset museets åbningstider,.

På magasin

Med til Sundvej flytter bl.a. billedarkivet, lokalhistoriske bøger og opslagsværker.

For de øvrige arkivalier gælder, at noget forbliver på bibliotekets magasiner, mens andet allerede befinder sig på det magasin, en række østjyske museer i fællesskab driver i Vejle.

Derfor vil det fortsat være en god idé at spørge på forhånd, hvis du efterlyser konkrete arkivalier. Det giver Byarkivets ansatte mulighed for at finde det, du søger, frem og gøre det klar til brug.

Byarkivet vinker farvel til biblioteket og flytter på Sundvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce