Budgetforlig er klar: Se her, hvilke områder der får flere penge

Horsens vokser, og der skal skabes plads til de mange nye borgere. Derfor skal kapaciteten på bl.a. lokale veje udvides. Det er partierne i Horsens Byråd blevet enige om i forbindelse med årets budgetaftale. Arkivfoto

Budgetforlig er klar: Se her, hvilke områder der får flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle partier er med i det budgetforlig, der mandag eftermiddag bliver præsenteret på rådhuset i Horsens.

Horsens: Alle byrådets partier er med i det budgetforlig, der mandag blev indgået om Horsens Kommunes økonomi.

- Ambitionen med budgetaftalen for 2019 er at sikre, at Horsens også i fremtiden er et rigtig godt sted at bo og leve, hvor forskellige mennesker i alle aldre har de bedste muligheder, tryghed og stærke relationer, skriver forligspartierne i aftalen, der er døbt "Et trygt fællesskab i udvikling".

Budgettet lægger op til at fastholde et højt investeringsniveau på omkring 323 mio. kr. i 2019. Det sker for at imødegå den kendsgerning, at vi bliver flere og flere indbyggere i Horsens Kommune. Derfor skal det være muligt at investere i bl.a. nye vuggestuer, børnehaver og ikke mindst en bedre infrastruktur i kommunen, så alle de nye borgere kan komme rundt.

I det hele taget fylder især trafikken en del i årets budgetaftale, der blev præsenteret af partierne på rådhuset i Horsens mandag eftermiddag.

Blandt andet sættes der nu gang i det forberedende arbejde til den sidste del af Ringvej Syd - det gælder stykket fra Bjerrevej over Bollervej til centrum af Horsens.

Aftalen lægger også op til at udvide Schüttesvej til fire spor, undersøge muligheden for eventuelt at lave en tunnel, der forbinder Bygholm Sø og Bygholm Park, samt sætte gang i analyser og undersøgelser af en lang række andre større infrastrukturprojekter. Det drejer sig f.eks. om en udvidelse af Bygholm Parkvej, etableringen af en ringvej nord om Nørrestrand, en ny motorvejsafkørsel ved Horsens Nord, forbindelse fra Horsens C-afkørslen til Lund og et dynamisk ruderanlæg, der skal afhjælpe kø-problemerne ved motorvejsafkørslen på Silkeborgvej.

Serviceudgifter stiger

Årets budgetaftale fylder 46 sider - det er 10 sider mere end sidste år. Og selvom der er tale om et budget med plads til investeringer, så er de økonomiske rammer stramme, understreger forligspartierne.

Blandt andet bliver det i indledningen til budgetaftalen slået fast, at den lokale økonomi og mulighederne for prioritering fortsat er dybt afhængig af landspolitiske beslutninger.

Det bliver bl.a. nævnt, at regeringens udspil til en reform af det kommunale udligningssystem ville have kostet Horsens Kommune ca. 100 mio. kr. årligt, mens et forslag til en afskaffelse af det såkaldte finansieringstilskud til kommunerne kan komme til at koste kommunen yderligere ca. 83 mio. kr. årligt.

- På trods af de snævre rammer er der i kommunens budget for 2019 sikret et løft på serviceområderne på ca. 37 mio. kr. Samlet stiger serviceudgifterne med ca. en procent i forhold i 2018, står der i budgetaftalen, der også rummer løfter om, at forligspartierne har et fælles højt ambitionsniveau for de store velfærdsområder og er klar til at investere i dem.

Det betyder bl.a., at der i budgettet lægges op til at udvide pasningskapaciteten flere steder i kommunen. Det gælder i Torsted, Egebjerg og det nye boligområde i Bygholm Bakker.

Budgetforlig er klar: Se her, hvilke områder der får flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce