Borgmester om godsbane-plan: Der er lang vej til målet - men det ser meget interessant ud

Borgmester Peter Sørensen (S) glæder sig over, at det nu endelig ser ud til, at godsbanearealet ved banegården bliver aktiveret til byudvikling. Visualisering fra planen, der er lavet for DSB Ejendomsudvikling A/S af arkitektfirmaerne Skala arkitekter, Urban Power og Schønherr.

Borgmester om godsbane-plan: Der er lang vej til målet - men det ser meget interessant ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Sørensens (S) bud er, at byudviklingen på det tomme godsbaneareal ved banegården kan realiseres inden for de næste fem-syv år. Først er der dog en masse spørgsmål, der skal besvares.

Horsens: Der er lang vej til målet, og masser af spørgsmål, der skal besvares, men udgangspunktet er meget interessant.

Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), efter at DSB Ejendomsudvikling A/S i samarbejde med tre arkitektfirmaer har præsenteret en helhedsplan for udviklingen af det tomme godsbaneareal ved banegården. Planen omfatter bl.a. byggeriet af 1500 boliger på det i alt 100.000 kvm store areal.

Økonomi- og erhvervsudvalget sendte mandag helhedsplanen videre til plan- og miljøudvalget, der nu skal tilrettelægge processen frem mod en eventuel etapevis realisering af planen.

- Det er ikke det endelige oplæg, vi ser her, og der er meget at tage stilling til. F.eks. skal hele området screenes i forhold til, hvordan planen påvirker miljøet, og vi skal se nærmere på, hvordan byggeriet forholder sig til vores strategi om at binde byen sammen. Borgerne skal involveres i processen, og vi lægger op til en forlænget høringsmøde, gerne med borgermøder om sagen, siger Peter Sørensen.

1500 nye boliger vil jo nok betyde flere biler i området, og spørgsmålet er, om kapaciteten i det p-hus, der er planer om, skal være større.
Peter Sørensen (S), borgmester

Måske et større p-hus

Borgmesteren nævner også den fremtidige trafik i området som et af de områder, der skal analyseres grundigt.

- 1500 nye boliger vil jo nok betyde flere biler i området, og spørgsmålet er, om kapaciteten i det p-hus, der er planer om, skal være større. Og hvordan bliver vejnettet påvirket af det her? Det skal der laves estimater på, men der er vi slet ikke endnu, siger Peter Sørensen.

Peter Sørensen forventer ligesom DSB Ejendomsudvikling A/S, at der ret hurtigt vil blive bygget en daginstitution og en sportshal på arealet lige over Campusgrunden.

- Man kan sige, at den del er lidt uden for det hele. Det er et ønske fra kommunen, som er indarbejdet i planen. Vi har et kapacitetsproblem, og behovet er der for en ny daginstitution, så vi er klar til at gå i gang, siger han.

Tidsplanen for en realisering af hele planen tør Peter Sørensen ikke sige noget endegyldigt om.

- Mit bud kunne være, at vi for alvor kommer i gang med planen i 2019, og at der så bliver bygget de næste fem-syv, år, siger han.

Borgmester om godsbane-plan: Der er lang vej til målet - men det ser meget interessant ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce