Borgmester: Regionen burde have løftet telefonrøret

- Her burde man lige have løftet telefonrøret for at drøfte sagen med beboerforeningen på Endelave i respekt for, at det betyder meget for et ø-samfund, særligt fordi det har noget med tryghed at gøre, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S). Arkivfoto: Søren E. Alwan

Borgmester: Regionen burde have løftet telefonrøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Peter Sørensen(S) bakker op om kritik af regionens forslag til en voldsom reducering af lægedækning på Endelave uden dialog med øens beboerforening.

Horsens: - Her kunne man godt have løftet telefonrøret og taget kontakt til beboerforeningen på Endelave.

Sådan lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S), efter han i torsdagens avis kunne læse, at regionen lægger op til en voldsom reducering af lægebemandingen på øen, der har 151 faste beboere.

Den nyhed affødte straks et brev til regionens formand, Anders Kühnau (S), hvor borgmesteren dels undrer sig over, at kommunen ikke var blevet informeret om forslaget, dels over at beboerforeningen på Endelave slet ikke har været inddraget i forarbejdet til forslaget. Et forslag, der betyder, at lægen i fremtiden kun er én dag på øen om ugen mod to dage i den nuværende aftale. Desuden forvinder den daglige lægedækning i otte sommeruger og bliver erstattet af én dag med læge på øen.

Altså samme lægedækning året rundt.

En vigtig medspiller

- Beboerforeningen var en vigtig og god medspiller, da aftalen i sin tid blev ændret, så der i stedet for lægedækning på alle hverdage blev to dage med lægedækning. I den forbindelse blev der også lavet aftale om en sygeplejerske på øen, og her hjalp beboerforeningen til at finde en løsning, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren deler den bekymring, beboerforeningens formand har givet udtryk for, om at en yderligere beskæring af så vitalt et område som lægedækningen vil øge utrygheden og dermed gøre det endnu sværere at fastholde og tiltrække nye beboere til øen.

Brevet til regionsrådsformanden slutter med en klar opfordring fra Peter Sørensen:

- Jeg håber derfor, at regionsrådet vil tænke sig om og tage den nødvendige dialog med beboerne på Endelave og Horsens Kommune om mulige løsningscenarier, inden der træffes beslutning i sagen.

Om kontakten kan føre til en anden løsning, kan borgmesteren dog ikke love.

Borgmester: Regionen burde have løftet telefonrøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce