Boligforening bag Sundparken: Vi ser ikke det billede, ghettoplanerne tegner

Michael Meldgaard er direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard, der har 1739 boliger i Horsens, Søvind, Hovedgård, Østbirk, Gedved og Egebjerg. Arkivfoto: Lars Juul

Boligforening bag Sundparken: Vi ser ikke det billede, ghettoplanerne tegner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard, Michael Meldgaard, mener, at regeringens ghettoudspil får Sundparken til at lyde farlig, selvom den, ifølge ham, ikke er det.

Horsens: Regeringens ghettoudspil er overdrevent, og det stigmatiserer ghettoområderne, mener direktør i Andelsboligforeningen Odinsgaard, Michael Meldgaard.

Boligforeningen ejer lejlighederne i Sundparken i Horsens, som i udspillet indgår som et af de hårdeste ghettoområder i Danmark, fordi området har ligget på listen over ghettoer i de seneste fire år.

Michael Meldgaard mener, at ghettoudspillet fokuserer for meget på statistik, og at det bærer præg af, at det er lavet af politikere, der ikke har opholdt sig i områderne i længere tid ad gangen.

- Ghettoudspillet skræmmer, og mest af alt synes vi, at det taler et område ned, når der bliver målt på statistik i stedet for, at man kommer ud og kigger i området. Man får det til at lyde, som om Sundparken er farlig, men det er den ikke, siger han.

Som direktør i boligforeningen er han meget optaget af trygheden i Sundparken og af, at folk er glade for at bo der.

- Området er pænt, folk er glade for at bo der, og der er en stor efterspørgsel på lejlighederne. Vi ser ikke det billede, ghettoplanerne tegner. Jeg kommer selv næsten dagligt i Sundparken, og det er et af de skønneste områder med en høj tryghedsprocent. De fleste er overraskede over, hvor flot der er, fortæller Michael Meldgaard.

Ifølge politiets tryghedsundersøgelse for 2017 følte 75,9 procent af beboerne i Sundparken sig sidste år trygge. Det giver Sundparken en fjerdeplads på listen over udsatte områder med højst tryghedsprocent. Til sammenligning er de lavest rangerede på listen Bispehaven og Gellerupparken i Aarhus med en tryghedsprocent på henholdsvis 43,4 og 52,9.

Området er pænt, folk er glade for at bo der, og der er en stor efterspørgsel på lejlighederne. Vi ser ikke det billede, ghettoplanerne tegner. Jeg kommer selv næsten dagligt i Sundparken, og det er et af de skønneste områder med en høj tryghedsprocent. De fleste er overraskede over, hvor flot der er.
Michael Meldgaard, forretningsfører, Odinsgaard
Disse adresser dækker Sundparken over
Hybenvej 1-13Hybenvej 15-29

Hybenvej 31-55

Hybenvej 57-87

Hybenvej 91-129

Hybenvej 131-133

Chr. M. Østergaards Vej 1A-1J

Kilde: Andelsboligforeningen Odinsgaard
Her ses de særligt udsatte boligområder i landet med højest tryghedsprocent. Grafik: Mette Højmark Mikkelsen
Her ses de særligt udsatte boligområder i landet med højest tryghedsprocent. Grafik: Mette Højmark Mikkelsen

Her kan du se de 10 særligt udsatte boligområdet i landet med højst tryghedsprocent:

Regeringens ghettoudspil
Regeringen præsenterede 1. marts et ghettoudspil, der skal komme parallelsamfund til livs ved hjælp af 22 punkter. Punkterne kredser eksempelvis om at skabe større tryghed i ghettoer ved i nogle områder at styrke politiindsatsen, indføre dobbeltstraf og at nægte kriminelle at bosætte sig i udsatte boligområder.

Gør det sværere for andre afdelinger

I ghettoudspillet lægger regeringen op til at ville bruge 12 mia. kr. på nedrivning og omdannelse af udsatte boligområder fra 2019 til 2026.

Den idé er Michael Meldgaard ikke begejstret for.

- De penge går fra Landsbyggefonden, som er lejernes egne penge, og det kommer til at gå ud over andre eksisterende afdelinger i boligforeninger. Det vil betyde, at det bliver sværere at få støtte gennem fonden fremadrettet, og det er ikke hensigtsmæssigt, forklarer han.

Andelsboligforeningen Odinsgaard dækker over 39 afdelinger, hvor Sundparken bare er én af dem. At 12 mia. kr., ifølge udspillet, skal målrettes ghettoområder, vil betyde, at der vil blive længere udsigt til renoveringer i afdelinger af boligforeninger, der ikke er ghettoer.

I øjeblikket er Andelsboligforeningen Odinsgaard eksempelvis i gang med at renovere lejligheder på Sønderbro med støtte fra Landsbyggefonden, og det, mener Michael Meldgaard, vil blive sværere i fremtiden.

Flere skal i arbejde

Punktet om nedrivning af ghettoer mener Michael Meldgaard ikke er aktuelt for Sundparken, da der er tale om sunde, optimale boliger, der for nylig er blevet renoveret.

Han ser til gengæld ingen problemer i forslaget om at lukke private investorer ind i ghettoerne.

- Hvis nogen vil bygge private boliger, så er der muligvis grunde til det rundt omkring, og det skal de bare have lov til. Det synes jeg ville være fantastisk, siger han.

Michael Meldgaard ser også positivt på udspillets punkt om, at flere i ghettoområderne skal i arbejde.

Det arbejde ligger ved kommunen, og Michael Meldgaard beskriver samarbejdet med kommunen som rigtig godt.

Boligforening bag Sundparken: Vi ser ikke det billede, ghettoplanerne tegner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce