Børn fra udsatte boligområder kan tjene penge på at lave matematik

10 børn fra Horsens er med til at teste en app, hvor man kan træne matematik og tjene penge. Bag tiltaget ligger ønsket om at gøre børnene dygtigere til matematik og på sigt ruste dem bedre til at få en uddannelse og dermed et job. Arkivfoto

Børn fra udsatte boligområder kan tjene penge på at lave matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 børn fra Horsens er med til at teste en app, hvor børn fra udsatte boligområder kan blive dygtigere og tjene lommepenge ved at løse matematikopgaver.

Horsens: Omkring 10 elever på sjette årgang fra Horsens Byskole er med i et nyt projekt, hvor de bliver dygtigere til matematik og tjener lommepenge i ét hug.

Bag initiativet står Danmarks Almene Boliger (BL), som tager nye metoder i brug for at bryde negativ social arv i udsatte områder. Målet er højere karakterer og dermed bedre chancer for at få en uddannelse og dermed et arbejde.

Den digitale platform byder på opgaver, der tilpasser sig børnenes niveau. Når de er lavet, er der kontant belønning. I første omgang kører det som et pilotprojekt i fem udsatte boligområder, men til sommer skal være et tilbud i hele landet.

Det fortæller administrerende direktør i BL Bent Madsen.

- Det er et led i vores bestræbelser på, at det skal gå børnene bedre i skolen. Det skal være et supplement til vores lektiecafeer. Helt konkret er det et program, som man kan få til en tablet, smartphone eller en computer i for eksempel et fællesrum.

Gode erfaringer i Horsens

I pilotprojektet er der to moduler med en række opgaver i hver. Når et modul er afsluttet, får eleven 75 kroner. Dermed kan testeleverne tjene 150 kroner på at være med.

På sigt kan konceptet også bredes ud til andre fag og flere aldersgrupper.

Hvor meget lektieprojektet kommer til at koste, kan Bent Madsen ikke sige endnu.

- Men i forhold til, hvor stor samfundsøkonomisk effekt det kan få, er det nok et meget beskedent beløb, siger Bent Madsen.

I Horsens er der i forvejen gode erfaringer med såkaldte lommepengeprojekter.

Projektleder for børn, unge og familier Signe Lauenblad fra Bo Trivsel, der er en boligsocial sammenslutning i Horsens, fortæller, at de første erfaringer er positive.

- Vi har også stor succes med andre lommepengeprojekter i boligområderne, hvor vi for eksempel understøtter de 13-14-årige, som har lidt svært ved at finde et fritidsjob.

- Det kan bare noget, når der er en belønning, og man oplever, at man får noget ud af det, man laver, siger hun.

Børn fra udsatte boligområder kan tjene penge på at lave matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce