Besøgende lægger flere penge: Turisme er blevet en milliardforretning for Horsens

Fængslet er en af de turistattraktioner, der nævnes, når man se på årsagen til, at turismeindtægterne i Horsens er vokset. Arkivfoto

Besøgende lægger flere penge: Turisme er blevet en milliardforretning for Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turismen er inde i en rivende udvikling i Horsens Kommune, viser en ny opgørelse. Kommunen har på et år øget sin turismeomsætning med 220 millioner kroner.

Horsens: Hvad betyder turismen for Horsens?

Hver gang turisterne tager pungen op af lommen og køber en is på Søndergade, betaler entré til Fængselsmuseet eller overnatter på et af byens hoteller, så bidrager de til at skabe omsætning, vækst og arbejdspladser i Horsens. En ny rapport viser, at turisterne spenderede i alt 1,07 milliarder kroner i Horsens i 2016. Det er en stigning på 220 millioner kroner eller flere end 25 procent i forhold til året før. Dermed når kommunens turismeomsætning for første gang over en milliard kroner. Tallene er udregnet af VisitDenmark sammen med Center for Regional- og Turismeforskning. Rapporten er baseret på tal fra 2016, hvilket skyldes nødvendig koordination med nationalregnskabet, og at indsamlingen og bearbejdningen af data er tidskrævende, oplyser Visithorsens.

Fremgang vækker glæde

I Horsens Kommune er der glæde over fremgangen, da turismen er en stærk medspiller til at skabe vækst og arbejdspladser i kommunen.

- Det er dejligt at se, at Horsens fortsætter succesen med at trække flere turister til området. Vi har et attraktivt kulturliv - med for eksempel udviklingen af Fængslet som kulturelt fyrtårn, en unik natur og nogle spændende seværdigheder, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse.

Visithorsens, der varetager turismen i Horsens Kommune, glæder sig over, at flere års indsats bærer frugt.

- En lang række koncerter og store kulturbegivenheder har de senere år været med til at sætte Horsens på danmarkskortet. Samtidig er der gennem Visithorsens blevet arbejdet målrettet på at lokke flere turister til kommunen, få dem til at bruge flere penge og sende dem hjem igen med gode oplevelser i bagagen, siger turistchef i VisitHorsens, Helle Berthold Rosenberg.

Af 1,07 milliarder kroner udgør 459 millioner penge fra endagsbesøgene. 426 millioner kroner kommer fra kommercielle overnatningsformer som hotel, camping og lejet feriehus, mens 189 millioner kroner er udregnet ud fra faktoren ikke-kommercielle overnatningsformer, der blandt andet er eget sommerhus, lånt sommerhus og familie/vennebesøg.

Besøgende lægger flere penge: Turisme er blevet en milliardforretning for Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce