Bekymret lokalråd: Vi har brug for en bus til Danish Crown og andre store virksomheder

Borgmester Peter Sørensen (S) i midten modtog midt i september 2017 underskrifter fra Niels Arne Kjærgaard, formand for Gedved lokalråd og Marianne Kaiser fra Tebstrup. Privatfoto

Bekymret lokalråd: Vi har brug for en bus til Danish Crown og andre store virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rute 107 er den eneste busrute nordfra, der betjener Horsens Nord. Det gør Gedved Lokalråd opmærksom på i en fælles udtalelse.

Gedved: Gedved Lokalråd ser med stor bekymring på regionens beslutning om besparelser på busrute 107.

Sådan lyder det i en udtalelse fra rådet, der har været samlet for bl.a. at diskutere regionens kommende besparelser på 36 midtjyske busruter.

Rute 107 kører mellem Skanderborg og Horsens, og den går også gennem Gedved og Hansted og Egebjerg.

- Der har været mange argumenter fremme om besparelserne. Dem skal vi ikke gentage. Men med udtalelsen vil vi prøvet at gøre opmærksom på, at rute 107 faktisk er den eneste rute, der kører over kommunegrænsen nordfra og betjener industriområdet Horsens Nord, herunder Danish Crown, der er en af regionens allerstørste virksomheder, siger formand for Gedved Lokalråd, Niels Arne Kjærgaard.

I udtalelsen gør lokalrådet opmærksom på, at rute 107 betjener ca. 10.000 borgere på strækningen Horsens-Skanderborg.

Lokalrådet ser med forundring på særligt én af regionens begrundelser for at ændre finansiering af ruten, nemlig at strækningen Horsens-Skanderborg i forvejen er togbetjent.

- Ja, det er den, men det handler jo om at betjene de folk, der bor mellem de to byer, understreger Niels Arne Kjærgaard.

Forbindelsen fra Gedved mod Skanderborg og Aarhus har stor betydning for en lang række borgere, der arbejder eller studerer i disse byer.
Gedved Lokalråd

Klare udtalelser

Gedved Lokalråd har tidligere været involveret i en underskriftindsamling mod lukning af rute 107. Den blev afleveret til politikere i Region Midt samt Horsens og Skanderborg kommuner.

- Det, vi gør nu, er at læne os lidt op af Horsens Kommune. Der har været nogle klare udtalelser fra vores borgmester Peter Sørensen (S) og også fra Martin Ravn (V) om, at de gør alt, hvad de kan, for at vores rute og de andre ruter fortsat skal køre, siger Niels Arne Kjærgaard.

Han vurderer, at en konsekvens af busbesparelsen bliver, at folk bliver nødt til at købe bil nummer to - og at det vil gå ud over de borgere, der ikke har den mulighed, unge, ældre og folk uden kørekort.

Lokalrådet slutter udtalelsen med at opfordre Midttrafik og de to kommuner, Skanderborg og Horsens til at finde en løsning, hvor den fremtidige trafik over kommunegrænsen ikke begrænses.

Bekymret lokalråd: Vi har brug for en bus til Danish Crown og andre store virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce