Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Beboerhus skyder op på Spedalsø Torv

Beboerhuset, der er ved at blive bygget på Spedalsø Torv, ventes færdigt til foråret. Andelsboligforeningen Odinsgaard flytter sin administration ind på førstesalen. Foto: Søren Alwan

Beboerhus skyder op på Spedalsø Torv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Andelsboligforeningen Odinsgaard samler beboerhus og administration i nyt handicapvenligt byggeri på torvet.

Horsens: Et beboerhus til Andelsboligforeningen Odingaards beboere på Sønderbro er begyndt at skyde op på Spedalsø Torv.

Indtil videre ser man kun de rå betonvægge, men huset vil ifølge planen være klar til brug i april 2018. Huset er på i alt 800 kvm i to plan. Beboerhuset  ligger i stueetagen, mens Odinsgaardens administration rykker ind på førstesalen.

I dag bor administrationen på førstesalen over butikkerne på Spedalsø Torv. Det er en opgang af ældre dato, som ikke er tilgængelig for gangbesværede.

Netop tilgængeligheden har været et vægtigt argument for nybyggeriet, oplyser direktør Michael Meldgaard, Odinsgaard.

I stueplan laves festsal med køkkenfaciliteter og små mødelokaler i håb om, at frivillige vil sætte gang i nogle aktiviteter.

- Afdelingsbestyrelsen for Sønderbro rykker nok også ind i huset, måske også pensionistklubben. Den holder til i en kælder i dag, og her kniber det også med tilgængeligheden, siger Michael Meldgaard. 

God til fester

Der bliver også gjort noget ud af det udendørs miljø, så man kan sidde udenfor på nogle bænke og følge med i tilværelsen.

- Det vil skabe god aktivitet og liv på torvet. Placeringen er god, når der skal holdes fester. Så generer det ikke inde i bebyggelsen, og administrationen ovenpå er der jo ikke i weekenden, siger Michael Meldgaard.

Ifølge Michael Meldgaard er der gjort en del for, at huset falder ind i den omkringliggende bebyggelse. Det bliver beklædt med lidt mørkere sten. For arkitekten har advaret om, at man aldrig kan gøre nyt og gammelt helt ens.