Vi bruger cookies!

hsfo.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.hsfo.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Bæredygtige burgere er rykket ind i Graven

Simon Tschjerning forbereder dagens burgerindmad allerede inden åbningen. Det er salat, grøntsager og dressings, der gøres klar. Bøf og bolle tilberedes dog naturligvis først, når kunden bestiller det. Foto: Jørgen Hasseriis

Bæredygtige burgere er rykket ind i Graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Burger Shack er landet godt i Horsens og overvejer at udvide åbningstiderne.

Horsens: For et par måneder siden åbnede en ny burgerrestaurant i Horsens. The Burger Shack rykkede ind i Graven 5, og det er et relativt nyt koncept, der kun har halvandet år på bagen, men sigter efter at blive nummer ét.

Det åbnede for første gang i Aarhus i februar 2016, og Horsens er kædens fjerde butik, mens Randers og Herning er de to øvrige. Kæden har oplyst, at tre restauranter mere er på vej.

Det er en ny type burgere, der serveres for gæsterne i The Burger Shack, hvor der er masser af siddepladser, men hvor profilen i høj grad også er takeaway.

Og det har fået mundvandet til at løbe yderligere for lokale burgerentusiaster i Horsens. Butiksmanager Gabriella Dam fortæller, at burgerbaren er blevet godt modtaget, ikke mindst efter åbningstilbuddet, hvor de billige burgere blev revet væk.

Graven har i forvejen en række veletablerede spisesteder til de sultne i gågaderne, men med The Burger Shack er der også kommet et økologisk og bæredygtigt alternativ. Det er i hvert fald profilen på det nye koncept, fortæller Gabriella Dam.

- Vi går meget op i bæredygtighed og økologi. Alle grøntsager er økologiske, oksekødet er fra fritgående kvæg, og på sigt ønsker vi, at det hele er økologisk. Desuden er vi med i et refood-koncept, hvor alt vores overskydende mad fra produktionen ryger til Daka, siger hun.

Skovmandsskjorter

Profilen og navnet handler også om natur. Shack betyder hytte, og medarbejderne er iklædt skovmandsskjorter. På væggene sender udskårne skiver af træstammer tankerne mod skove, og det er et meget bevidst signal, afslører Gabriella Dam.

- Den naturlige stil skal få kunderne til at tænke på, at vi ønsker bæredygtighed.

Restauranten åbner hver dag kl. 11.30 og lukker igen kl. 21. Alle ugens syv dage. Men tanken er at have længere åbent i weekenderne.

- Det har vi i de andre butikker (i Aarhus, Herning og Randers, red.), for der er mange mennesker i byen i aften- og nattetimerne. Når vi ikke har gjort det endnu, er det, fordi vi har ønsket lige at se det hele an i starten, siger Gabriella Dam.

Hun fortæller, at restauranten sidste år blev kåret til det bedste burgersted i Aarhus af brugerne på websitet smagaarhus.dk.