Akutafdeling på sygehuset tager hul på to år med byggeri

I dag skal man ind via ambulancerampen, når man skal på skadstuen eller til lægevagten - selv om man kan gå selv. Når udvidelsen og ombygnigen af Akutafdelingen er på plads, får de patientgrupper indgang gennem hospitalets nye fløj ud mod Sundvej, Nye Nord. Men det er altså først om to år. Arkivfoto

Akutafdeling på sygehuset tager hul på to år med byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens skal i løbet af to år gennem en stor udvidelse og renovering af afdelingen, samtidig med at den modtager akutte patienter.

Horsens: Nu går næste byggeprojekt i gang på Regionshospitalet Horsens. Det gælder Akutafdelingen, som skal udvides og renoveres. Et arbejde, der foregår, samtidig med at patientstrømmen til afdelingen fortsætter. Det store projekt ventes færdigt i 2021.

- Forinden skal vi igennem to år, hvor vi bygger om, samtidig med at vi opretholder den daglige drift. Det har vi lagt en grundig plan for, men vi kan desværre ikke undgå, at for eksempel ventende patienter og personale kommer til at se og høre til byggeriet. Det håber vi på forståelse for, siger Ulf Hørlyk, ledende overlæge på Akutafdelingen, i en pressemeddelelse.

Når ombygningen efter planen står færdig i 2021, vil afdelingen rumme alle moderne faciliteter til hurtig modtagelse, udredning og behandling af akutte patienter. I alt 2000 kvadratmeter skal bygges om og lægges til.

Patienter kan blandt andet se frem til bedre adgangsforhold, venteområder og mulighed for en sengsstuer, når den sidste af to store ombygninger af afdelingen er færdig.

Den første udvidelse blev gennemført i 2015-16.

Ny indgang til gående

- Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens spiller en vigtig rolle. Derfor har regionsrådet trods stram økonomi prioriteret at sikre gode og tidssvarende rammer. Jeg er sikker på, at den nye akutmodtagelse bliver en kæmpe forbedring for patienterne, siger Henrik Gottlieb Hansen (S), formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland.

Når den nye Akutafdeling står færdig i 2021, vil den være på i alt 3100 kvadratmeter med 38 sengepladser, traume- og modtagestuer, egen laboratorie- og billeddiagnostisk funktion samt nye opholdsarealer til patienter og pårørende, nye vagtlægerum og personalefaciliteter.

Gående patienter til Lægevagten og Skadestuen vil i samme forbindelse få deres egen indgang via Nye Nord og undgår dermed fremover at skulle ind via ambulancerampen, som det er tilfældet i dag.

Regionsrådet har tidligere godkendt og bevilget penge til de to udvidelses- og ombygningsetaper af Akutafdelingen på Regionshospitalet Horsens.

Akutafdeling på sygehuset tager hul på to år med byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce