Årets butik og årets spisested fejret med bobler og kage

Claus Johansen og Stephanie Andersen (t.h.) fra City Horsens kom på overraskelsesvisit hos årets spisested i Horsens, Café Gran, hvor her Claus Hald og Bryan Francisco tager imod. Foto: Morten Pape

Årets butik og årets spisested fejret med bobler og kage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En delegation fra City Horsens aflagde festligt besøg hos de to vindere: Årets spisested og årets butik. Det er henholdsvis Café Gran og Butik nr. 10, som blev fejret fredag formiddag, dagen efter kåringen ved erhvervsfesten Inspire Horsens torsdag aften.

Horsens: Der var lagt op til fest, da City Horsens ved Stephanie Andersen og Claus Johansen spadserede ned ad opgravede Søndergade med balloner, rød løber og stor chokoladekage fredag formiddag.

Målet for turen var at feste med årets spisested og årets butik, der aftenen forinden var blevet kåret ved Business Horsens' erhvervsfest Inspire Horsens. Det var Café Gran og Huset nr. 10, der modtog den fine titel. Huset nr. 10 for andet år i træk.

- Det er jo også meningen, at personale, kunder og gæster skal være med til at fejre kåringerne, lyder det samstemmende fra de to City Horsens-folk, der denne dag klarede ærterne alene, da Horsens for tiden ikke har en citychef.

Huset nr. 10 skåler i bobler. Det er fra venstre indehaver Helle Carstensen, Trine Graff, Signe Uhrskov og Rikke Drachmann. Foto: Morten Pape
Huset nr. 10 skåler i bobler. Det er fra venstre indehaver Helle Carstensen, Trine Graff, Signe Uhrskov og Rikke Drachmann. Foto: Morten Pape

Champagne til gæsterne

Den første røde løber blev rullet ud hos Café Gran, der var fuld af gæster. Rygtet om kåringen var allerede ude, og gæster havde skyndt sig at booke et bord hos vinder-spisestedet - som kvitterede med et glas gratis champagne.

Claus Hald, den ene af de fire ejere tog imod - resten af ejerkredsen, Rasmus Sandholm, Eoin Magill og Bryan Francisco sluttede sig til lidt senere.

- Prisen betyder alverden for os, som Claus Hald udtrykte det.

Da han sammen med et par kammerater planlagde at åbne spisested i Horsens i 2010, kendte han ikke Horsens for det gode:

- Jeg havde aldrig været her, men havde hørt, det var en bølleby, og om fængslet. Men jeg læste om byen og om det, der sker. Vi åbnede midt i krisen, men Horsens var klar til at få et spisested mere - mens andre byer stod stille. Horsens er den rigtige by for os. Her sker noget nyt hele tiden, siger Claus Hald.

Selv er han og restaurationschefen for tiden ved at uddanne sig til ølsommelier med henblik på ølmenuer til maden - for i Café Gran er man også hele tiden med på noget nyt.

Helle havde rullet den røde løber ud

Da City Horsens efter besøget hos Café Gran nåede til Huset nr. 10 i Jessensgade, havde Helle Carstensen, indehaver af vinderbutikken for andet år i træk, allerede rullet den røde løber ud for den ene af sine to nabobutikker - en for børn og en for kvinder.

Den medbragte røde løber blev herefter udrullet i Huset nr. 10's anden afdeling ved siden af, så facadens to indgange begge var pyntet op.

- Jeg var helt overvældet i aftes. Jeg var helt stum og kunne ikke sige noget af ren og skær overraskelse. Jeg dur ikke til at stå på en scene. Sidste år stirrede jeg bare ned i gulvet, denne gang kiggede jeg dog op, men var helt stum, siger Helle Carstensen, mens der blev skænket bobler i glassene.

- Jeg ville gerne have takket alle mine kunder og dem i salen, der havde stemt på mig. Jeg ville også takke personalet og de piger, der kommer og hjælper til om lørdagen. Dem kunne jeg ikke undvære. Det ville jeg have sagt, understreger Helle Carstensen.

- Jeg var og er helt overvældet. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at vi kunne vinde igen. Men det er så fedt, og jeg er så glad - og så kan vi godt li' kage allesammen. Jeg håber, der kommer masser af børn i dag, smiler hun.

Ud over det festlige indslag, som City Horsens kom med, var der kuverter til hver af de kårede: Butik nr. 10 fik en tur til restaurant Møhr, og Café Gran modtog gavekort til Holte Vinhandel.

- Det glæder vi os til, lød det fra vinder-butikken.

Årets butik og årets spisested fejret med bobler og kage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce