22-årige Omar: Velkommen til Madkassen på Torvet

22-årige Omar Azawi har slået dørene op til Madkassen på Torvet. Tidligere lå spisestedet på Vestergade, men er nu opstået i en opgraderet udgave midt i Horsens - blandt andet med 55 spisepladser og nyt madkoncept. Foto: Lone Bering

22-årige Omar: Velkommen til Madkassen på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madkassen er flyttet fra Vestergade til Torvet - med plads til 55 spisende gæster, nyt menukort og opgraderet takeaway: En stor drøm er gået i opfyldelse, siger Omar Azawi, 22 år.

Horsens: En stor drøm er gået i opfyldelse for 22-årige Omar Azawi. Lørdag 6. april åbnede han dørene til sit spisested, Madkassen, der er flyttet fra Vestergade til Torvet.

- Det har også været hårdt arbejde og store investeringer i forbindelse med flytningen. Men for mig er det et stort øjeblik i mit liv, at jeg har kunnet få udviklet min forretning til at kunne ligge her på Torvet, siger Omar Azarwi.

Han fortæller, at der var stor opbakning til Madkassen på første åbningsdag:

- Mange af de tidligere kunder har allerede fundet vej, og nye er kommet til. Vi ligger jo godt centralt her på Torvet, hvor vi bliver set, siger han.

Det var netop beliggenheden i Vestergade, der fik ham til at søge efter ny adresse mere centralt i Horsens:

- Vi var ikke synlige nok i det tidligere hus, der for øvrigt var meget gammelt og slidt. Nu har jeg meget mere plads, og alt er blevet renoveret og sat i stand. Der var spor fra det gamle bageri, der lå har for mange år siden - gamle klinker. Det er væk nu, og der er bl.a. kommet nyt inventar, nye gulve, vægge og lofter, og der er blevet malet, ligesom der er indrettet et stort, moderne køkken, siger Omar Azawi.

Der er plads til 55 spisende gæster i restauranten.

Det handler meget om gåpåmod. Om at gøre det, man har lyst til og brænder for. Man skal tage chancen, når den er der.
Omar Azawi, indehaver af Madkassen
- Vi er kendt for vores store burgere, siger Omar Azawi, der dog også har masser af andre retter på menukortet. Også steaks er på vej ind. Foto: Lone Bering
- Vi er kendt for vores store burgere, siger Omar Azawi, der dog også har masser af andre retter på menukortet. Også steaks er på vej ind. Foto: Lone Bering

En opgradering

Der er tale om en total opgradering af spisestedet, forklarer Omar Azawi:

- Der kommer nyt menukort til takeaway samt nyt madkoncept til restauranten. Vi vil have knapt så mange punkter på programmet, men de vil være velvalgte. Nogle af retterne vil kun være til takeaway, andre er specielt til spisning i restauranten.

- Noget af det, der har været det vigtigste for mig er, at flere vil sætte sig her i restauranten og spise. Man kan sagtens få en god spiseoplevelse, selv om man taler om fastfood til fornuftige priser. Vi vil skabe en hyggelig atmosfære, tale med gæsterne. Vi skal skabe en god oplevelse, når man spiser her, siger Omar Azawi, der også har søgt om spiritusbevillig.

I restauranten kan man stadig få Madkassens kendte, store burger:

- De er hjemmelavede. Vi laver selv bøfferne, steger selv bacon. Brødet bestiller vi hos en bager. Det skal være ordentligt.

Derudover er der mange varianter af pizza - også gourmet-pizza, pasta- risretter, grillretter mm. Den kommende tid vil Omar Azawi vurdere udbud og sammensætning på menukortene. Han har planer om at gøre mere i steaks og bøffer. Der er allerede startet på dele af det. Og meget er på vej.

- Hvis jeg selv skal sige det, så har Madkassen rykket sig helt vildt - vi har opgraderet alle steder.

Omar Azawi har fået masser af plads på den nye beliggenhed. Blandt andet et nyt, stort køkken. Foto: Lone Bering
Omar Azawi har fået masser af plads på den nye beliggenhed. Blandt andet et nyt, stort køkken. Foto: Lone Bering

Ung restauratør

Omar Azawi, der er er opvokset i Bankagerkvarteret, fik fritidsarbejde i Madkassen i Vestergade, mens han gik i gymnasiet. Efter han blev færdig som handelsstudent vidste han ikke, hvad han ville med sin fremtid:

- Jeg fik lidt tilfældige jobs, bl.a. i Rema - og jeg tolkede lidt for flygtninge - arabisk, forklarer Omar Azawi, der fortæller, at hans familie kom til Danmark fra Irak sidst i 1997.

- Men så blev jeg spurgt, om ikke jeg kunne tænke mig at arbejde i Madkassen. Jeg havde aldrig rigtigt arbejdet i et køkken før. Men jeg sagde ja og troede dengang, at det ville være et sabbatår. Men pludselig fik jeg muligheden for at overtage stedet. Så nu er det blevet til tre sabbatår i Madkassen, ler Omar Azawi.

Madkassen har stadig et stort program takeaway. Derudover er der et nyt madkoncept til restaurantens gæster, hvoraf der er plads til 55, siger indehaver Omar Azawi. Foto: Lone Bering
Madkassen har stadig et stort program takeaway. Derudover er der et nyt madkoncept til restaurantens gæster, hvoraf der er plads til 55, siger indehaver Omar Azawi. Foto: Lone Bering

Det handler om at tage en chance

- Jeg var bare 20 år, da jeg købte Madkassen. Og pludselig var jeg chef for fem ansatte. Jeg skulle stå for regnskab, indkøb, personale, mad. Det var hårdt arbejde i starten.

- Men det handler meget om gåpåmod. Om at gøre det, man har lyst til og brænder for. Man skal tage chancen, når den er der. Det værste, der kan ske er, at det ikke lykkes for dig. Så er det bare ærgerligt. Du begår fejl, men du lærer af dem. Jeg vil ikke på et tidspunkt stå og se tilbage på mit liv og fortryde, at jeg ikke prøvede de ting, jeg havde lyst til.

- Og allerede nu er jeg glad for, at jeg tog chancen med Madkassen. Der har hele tiden været udvikling. Men det har ikke været gratis. Det har kostet kræfter - og min opsparing. Men når jeg ser, hvor jeg er nået til i dag - med en sund forretning, der oven i købet ligger på Torvet - så synes jeg, at det er lykkedes, siger Omar Azawi.

Madkassen er åben på hverdage kl. 11-21, fredag-søndag 11-22.

22-årige Omar: Velkommen til Madkassen på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce