16-årig fra Beringsvænget er populær på catwalken i Milano og Paris

Asmir Besic på catwalken i Paris, hvor han her viser bud på næste efterårs mode fra hhv. Sacai, Officine Generale og Valentino. Foto: Diva Models

16-årig fra Beringsvænget er populær på catwalken i Milano og Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassekammeraterne på Learnmark må undvære Asmir Besic, når der er internationale modeuger. Der er nemlig rift om Horsens-drengen fra førende modehuse.

Horsens: Et højt internationalt niveau.

Sådan lyder det kort og godt fra Diva Models om 16-årige Asmir Besic fra Beringsvænget i Horsens.

Asmir Besic nåede knap at komme i modelbureauets stald, inden flere af de førende internationale modehuse fik øjnene rettet mod ham. Det førte sidste år i januar til flere job på catwalken ved modeugerne i både Milano og Paris.

- Og siden er det kun gået opad, siger Christian Adamsen, der er booker hos Diva Models.

- Asmir har været en meget speciel case, fordi han var så ung, da han startede. Men lige meget hvor ung eller gammel man er, kan det gå begge veje. Nogle laver ikke noget en sæson eller to efter, mens andre formår at holde gløden, konstaterer han.

Sidstnævnte gælder altså Asmir Besic. Foruden det spændende look er der også andre faktorer i spil, f.eks. opbakning fra familie, skole og modelbureau samt modellens psyke og arbejdsmoral, fortæller Christian Adamsen.

Asmir Besic har i den forbindelse hele pakken, mener bookeren, som oplever rift om den unge Horsens-model. Siden januar sidste år har de derfor sammen taget turen til Milano og Paris ved modeugerne både i juni 2017 og i januar i år.

Asmirs look er enormt interessant. Han er meget smuk, men han har også kant. Det bliver hverken for pænt eller for vildt.
Christian Adamsen, booker ved Diva Models
Asmir Besic har bosniske rødder, men han er født og opvokset i Horsens, hvor familien bor i Beringsvænget. Arkivfoto
Asmir Besic har bosniske rødder, men han er født og opvokset i Horsens, hvor familien bor i Beringsvænget. Arkivfoto

Lektier og lange arbejdsdage

Modehuse som Valentino og Neil Barret er gengangere på kundelisten i alle tre sæsoner. Adidas' high fashion-brand, Y-3, er også en genganger, Kenzo stødte til i år, og Dior Homme, Officine Generale og Salvatore Ferragamo er også blandt modehusene, der har brugt den unge Horsens-model på catwalken.

Asmir Besic selv fortæller, at det for ham har været både spændende, sjovt og udviklende - og hårdt arbejde.

- Jeg har været afsted tre uger ad gangen med lange arbejdsdage fra kl. 6 til kl. 23, men det er fint nok. Det kræver tålmodighed og masser af energi, men det er kun været gode oplevelser, og det er spændende at komme ud og opleve, hvordan de arbejder, siger han.

Asmir Besic går i 1.g på handelsgymnasiet Learnmark, og her møder han forståelse for fraværet i modeugerne, fortæller han.

- Det er sværere nu at være væk fra skolen, end det var sidste år, da jeg gik i 9. klasse. Men jeg sørger for at lave lektier og afleveringer og så vidt muligt ikke at have andet fravær.

Indtil videre er modelkarrieren et spændende fritidsjob.

- Jeg vil gerne have en uddannelse, men jeg vil selvfølgelig også gerne prøve at rejse ud og satse på en model-karriere, hvis mulighederne kommer. Men det er noget, jeg må snakke med både Christian (agenten fra Diva Models, red.) og mine forældre om.

- Jeg tænker, at jeg vil være i branchen, så længe jeg kan, siger modellen, som fylder 17 år til maj.

Både look og personlig er
Både look og personlig er "spot on", siger model-bookeren om Asmir Besic, der oplever stor interesse fra internationale modehuse. Arkivfoto

Smuk med personlighed

Christian Adamsen fra Diva Models spærrede selv øjnene op, da han i sin tid så en ansøgning fra Asmir Besic, og han var ikke i tvivl om, at den unge horsensianer var noget særligt.

Om ansigtet fremhæver han bl.a. symmetri, høje kindben, fantastiske øjne, flot næse og meget flot mund. Dertil kommer højden på 186 cm.

- Samtidig har han en anden kultur og baggrund end den typiske model, og det gør ham ekstra interessant. Og så er det ikke mindst en fordel, at han har en fantastisk personlighed, fastslår agenten og uddyber:

- Han er åben, varm, ydmyg og taknemmelig. Han ved godt, det ikke er normen at få lov til at arbejde for disse kunder, og at det ikke er for sjov. Han arbejder altid meget seriøst, og det bliver værdsat.

16-årig fra Beringsvænget er populær på catwalken i Milano og Paris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce