110 Sundparken-boliger kan blive reddet fra nedrivning, men boligdirektør er ikke imponeret

På Christiansborg lægger man nu op til at bløde lidt op på antallet af almene familieboliger, der fremover må være i bl.a. Sundparken. Antallet skal dog stadig reduceres med over 200 boliger i Sundparken. Arkivfoto: Morten Pape

110 Sundparken-boliger kan blive reddet fra nedrivning, men boligdirektør er ikke imponeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketinget ventes på torsdag at vedtage ghettopakken, og et ændringsforslag gør det muligt at bevare flere almene familieboliger i bl.a. Sundparken. Det er et lille skridt på vejen, men slet ikke godt nok, mener Michael Meldgaard, direktør i Odinsgaard.

Horsens: En ny aftale mellem de partier, der tidligere i år stod bag den såkaldte ghettopakke, kan nedbringe antallet af sunde boliger, der skal rives ned i bl.a. Sundparken.

Hos Odinsgaard, der administrerer 577 almene familieboliger i Sundparken, er man imidlertid slet ikke imponeret.

Ændringen til ghettopakken, der forventes endeligt vedtaget i Folketinget torsdag med virkning fra 1. december, betyder, at afdelinger i boligforeninger med under 2100 beboere, hvor kriminaliteten ikke er for høj, kan få dispensation fra kravet om, at højst 40 procent af boligerne skal være almene familieboliger.

Det gælder bl.a. Sundparken, og og her kan man ifølge ændringsforslaget nu få lov til at bevare op til 60 procent af boligerne, som de er.

I Sundparken vil det betyde, at man i stedet for at skulle rive 333 boliger ned, nu kan "nøjes" med 222, vurderer Odinsgaards direktør, Michael Meldgaard.

- Det er da et skridt på vejen, og vi redder måske 110 gode boliger fra nedrivning, men rosen til Christiansborg herfra er til at overskue, og jeg vil være den første til at lægge mig foran bulldozeren, hvis det skulle komme så langt. Det håber jeg ikke, konstaterer han.

Til næste år skal jeg være med til at fejre tre beboere, der har boet i Sundparken i 50 år. Kan du forestille dig, at jeg skal sige til dem, at deres bolig skal rives ned?
Michael Meldgaard, direktør, Odinsgaard

Beboerhuset i fare

Michael Meldgaard er rystet over, at politikerne med statistikker i hånden kan acceptere, at nyrenoverede boliger rives ned.

- Der er bestemt store udfordringer i Sundparken med beskæftigelsen, og der er da også gode tiltag i ghettopakken, der kan være med til at tage fat på det, men nedrivning af boliger er ikke en del af løsningen, siger han.

Det vil have store konsekvenser for Sundparken, hvis antallet af almene familieboliger reduceres, som forligspartierne ønsker det. For beboere, der skal flytte, og for livet i området, understreger han.

- Hvis det sker, vil vi f.eks. ikke kunne have et beboerhus, for det er jo beboerne, der finansierer det. Det kan vi ikke klare med det antal beboere, der lægges op til. Jeg ved ikke, hvem der så skal stå for driften af huset, som udfylder en stor social rolle i området, siger han.

Bliver ghettopakken vedtaget torsdag, skal Sundparken og de øvrige ghettoområder senest 1. juni næste år levere en handleplan for implementering af bl.a. reglen om, at kun 60 pct. af boligerne i områderne må være almene familieboliger.

- Den skal vi lave, men jeg forestiller mig ikke, at vi vil pege på specifikke boliger, som kan rives ned. Jeg vil forsøge at skubbe den del så langt som muligt ud i fremtiden og håbe på, at der måske efter et valg vil være politikere, der kan se, at det ikke giver mening, siger Michael Meldgaard.

Borgmester lidt mere optimistisk

Michael Meldgaard mener ikke, at det er realistisk at sælge så mange familieboliger til ejerboliger eller konvertere dem alle til f.eks. ungdomsboliger, men her er borgmester Peter Sørensen (S) med den nye aftale en smule mere optimistisk.

- Det er et skridt i den rigtige retning. Det er nu lidt mindre svært at opfylde betingelserne, men det er stadig svært, konstaterer han.

Peter Sørensen fortæller, at kommunen og boligforeningen allerede er godt i gang med at udarbejde handleplanen, og her skal muligheden for at sælge en del af familieboligerne afdækkes.

- Der er en presbold på kommunerne og boligforeningerne, og det har jeg det sådan set godt med, for der er reelle udfordringer, der skal løses i Sundparken, og det er lidt nemmere nu, siger han.

Peter Sørensen understreger, at kommunerne og boligforeningerne ifølge aftalen har frem til udgangen af 2030 til at opfylde målene i aftalen.

110 Sundparken-boliger kan blive reddet fra nedrivning, men boligdirektør er ikke imponeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce