- Vi vil glæde os til at blive gamle her

Seniorbofællesskabet Sundbakken har nu rejst sig, og det blev fejret med rejsegilde onsdag under den bagende sol. Direktør for OK Fonden Eva Lunding Olsen delte sammen med de øvrige talere stor ros ud til håndværkere, entreprenører og arkitekter. Foto: Morten Pape

- Vi vil glæde os til at blive gamle her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorbofællesskabet Sundbakken var i den bagende sol den rene Costa del Sundbakken, da der onsdag var rejsegilde med taler, glæde og sand i sandalerne.

Stensballe: Hurraerne rungede på stribe for håndværkerne, da der onsdag var rejsegilde på seniorbofællesskabet Sundbakken. Det foregik i de rå rammer om det kommende fælleshus, hvor den bagende sol fik alle til at søge hen langs betonvægge for at få en smule skygge.

Solskin var der i overført betydning også i de mange taler.

Over et gode samarbejde med Horsens Kommune.

- Det er ikke tit og ofte, det skal med i talen, men samarbejdet med kommunen har været forbilledligt, lød det bl.a. fra Eva Lunding Olsen, direktør for OK Fonden.

Borgmester Peter Sørensen (S) erklærede, at han gerne så OK Fonden oftere i byen. For der er rift om boliger, der også inkluderer et fællesskab mellem beboerne. Ligesom det også er tilfældet med tryghedsboligerne i Egebjerg.

- Den slags må der gerne komme flere af. Det fylder noget i os, det at komme hinanden ved. Også der hvor livet kan slå et bump, og det kan ske i alle aldre.

Det mærker OK Fonden også. Efter nogle år med stilstand, så er der kommet gang i seniorbofællesskaberne.

- I dag bygger vi videre på de erfaringer, vi har gjort os gennem årene. Det gælder blandt andet om at sikre en stor aldersspredning, fortalte Eva Lunding Olsen.

Vi har gennem hele forløbet truffet mange valg sammen, og det gør, at vi kender hinanden. Vi glæder os til at komme herud, slappe af og få et fællesskab.
Katrine Hübner, kommende beboer

Vi kender allerede hinanden

Det har været en lang rejse, de kommende beboere har været på. Den startede med et møde for lige omkring tre år siden på rådhuset, hvor Horsens Kommune og OK Fonden ville undersøge, om der var opbakning til et seniorbofællesskab i Horsens. Det var der. Siden er der lavet udvalg, og de kommende beboere har været involveret hele vejen.

Kristian Nordheim, Pluskontoret Arkitekter, tog de kommende beboernes briller på i sin tale.

- I oplever formentlig kaos på det her tidspunkt med samlinger, der ikke ser pæne ud, ledninger, der stritter og ventilationsrør, der stikker ud. I oplever måske, at det her aldrig bliver godt, men så er det lige præcis nu, I skal finde en håndværker, som kan berolige jer. Samlingerne skal nok blive pæne, og ledninger og rør bliv skjult. Der skal nok komme rigeligt med lys ind i de rum, I synes er mørke nu. Og her skal I starte det første kapitel i resten af jeres liv.

Flere af de kommende beboere, som var blandt gæsterne, fortalte om at glæde sig til februar, hvor de flytter ind i deres nye hjem.

- Vi har gennem hele forløbet truffet mange valg sammen, og det gør, at vi kender hinanden. Vi glæder os til at komme herud, slappe af og få et fællesskab. Vi glæder os til at blive gamle herude, sagde Katrine Hübner.

- Og til at slippe for reparationer på et gammelt hus, tilføjede hendes mand, Freddy Hübner.

- Vi vil glæde os til at blive gamle her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce