- Har du tid til at få besøg af prins Henrik...

Der var lagt et udførligt program, da dronning Margrethe og prins Henrik i juni 2012 besøgte Endelave. Alligevel fandt prins Henrik tid til at besøge Endelave Fiske- og Røghus helt uden om det officielle program. Her følget indehaver af fiskehuset, Jes Russell, og hans kone, Helle, prinsen tilbage til bilen. Privatfoto

- Har du tid til at få besøg af prins Henrik...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jes Russell, indehaver af Endelave Fiske- og Røghus kom helt tæt på prins Henrik, da han fik uventet besøg af prinsgemalen under regentparrets besøg på Endelave i sommeren 2012.

Endelave: Hvad disker man op med, hvis man får uventet besøg af en prins en sommerdag?

Hos Endelave Fiske- og Røghus mindes indehaver Jes Russell stadig med glæde den junidag i 2012, da prins Henrik gjorde en afhopper fra det officielle program fra besøget på Endelave og troppede op i fiskehuset. Her blev han budt på en god skål muslinger og vin samt en hyggelig sludder med Jes Russell.

At prins Henrik overhovedet interesserede sig for Endelave Fiske- og Røghus skyldes formentlig fru Helles brev til kongehuset, hvor hun - inden regentparrets besøg - skrev for at fortælle, at de stod for bespisningen af journalister og fotografer under det kongelige besøg. Parret følte sig forbigået i det officielle program, og ville da lige gøre opmærksom på fiskehuset...

Det var sognefogeden, der ringede for at sige, at prins Henrik ville ind og se fiskehuset. Kunne vi gøre os klar til det i løbet af en halv til en hel time?
Jess Russell, indehaver af Endelave Fiske- og Røghus

Klar om en halv time?

På selve dagen for det kongelige besøg, 9. juni 2012, fik Jes Russell pludselig en opringning.

- Vi blev ringet op, mens regentparret kørte rundt på øen. Det var sognefogeden, der ringede for at sige, at prins Henrik ville ind og se fiskehuset. Kunne vi gøre os klar til det i løbet af en halv til en hel time, fortæller han.

Joh, det kunne de da godt.

- Og så skal jeg love for, at der skete noget. Pludselig kom der masser af politi, og vi fik at vide, at vi skulle stille ved vejen og tage imod prinsen, når han kom.

Det gjorde parret og tog prins Henrik med op i cafeen, mens Horsens Garden, der var i fiskehuset for at spise, stod på terrassen og spillede Prinsens Honnørmarch for fuld udblæsning.

- Da han så fiskehuset, sagde han, at det så meget bedre ud end på billederne. Så bliver man da lidt stolt. Han fik en ordentlig portion muslinger og vin, og han mødte også min svigersøn, der er franskmand. Så talte de sammen på fransk. Prinsen sad ved et bord i cafeen, og han sagde til mig: "Kom herover og sæt dig, så vi kan sludre lidt", fortæller Jes Russell, der husker prins Henrik som en meget venlig mand.

- Han var vældig hyggelig at tale med, det må jeg sige. Han fik et glas vin mere, og vi sad og sludrede om en masse forskellige ting. Han spurgte, om han kunne få de sidste muslinger fra gryden med ud på kongeskibet, fordi de smagte så godt. Så de blev hældt op i en lille alubakke.

Hils din kone og sig tak

20-30 minutters besøg blev det til i fiskehuset, og prins Henrik kvitterede for gæstfriheden med et par flasker vin fra sit franske vinslot Chauteu de Cayx.

"Det er fra min kone og mig, fordi I var så flinke at lade os komme her og spise med", lød det fra prinsen.

- Vil du hilse din kone og sige tak, sagde jeg så og blev irettesat af min kone, men jeg er jo ikke opdraget til at tale med de kongelige, griner Jes Russell og det samme gjorde prins Henrik over fortalelsen.

- Han synes, at det var hyggeligt at være her. Det er helt sikkert, og det var helt fantastisk. Vi fik sagt pænt farvel og gik med op til bilen, hvor dronning Margrethe ventede. Hun måtte ikke komme med ind til os, fordi vi ikke var sikkerhedsgodkendt, siger Jes Russell.

De to flasker vin har parret endnu. Sammen med det takkebrev, de senere modtog fra prins Henrik.

Joh, det var et uventet besøg af den slags, man aldrig glemmer. Og en god historie, som siden er blevet fortalt mange, mange gange på Endelave.

- Har du tid til at få besøg af prins Henrik...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce