Mette Brandt og HH knækkede Lyngby inden juleferien

HH-Vendsyssel Dame håndbold. Foto: Lars JuulMette Brandt

Mette Brandt og HH knækkede Lyngby inden juleferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens Håndboldklubs 1. divisionskvinder gik på juleferie med en sejr på 25-20 over Lyngby. I januar venter tre meget afgørende kampe mod Sønderjyske, Fredericia og Skanderborg.

Horsens: Horsens Håndboldklubs 1. divisionskvinder kan gå på juleferie med visheden om, at holdet i den grad er med i kampen om oprykning til ligaen. Ni sejre i træk er det blevet til med sejren på 25-20 over Lyngby. HH går ind i 2018 på en tredjeplads to point efter de to førende hold Sønderjyske og EH Aalborg, men HH har en kamp i baghånden, så de tre hold er inde i et tæt kapløb om de to direkte oprykningspladser og tredjepladsen, der udløser en oprykningskamp.

Flere hold har budt sig til i toppen af 1. division, men udskilningsløbet er godt i gang. Der resterer endnu mange kampe, men HH går i januar en gylden chance for at sikre sig en solid placering i top tre.

I januar venter der fire kampe for træner Henrik Okkerstrøm og hans mandskab, og tre af dem er mod den direkte konkurrent i toppen Sønderjyske og to af forfølgerne i form af lokalrivalerne fra Skanderborg og Fredericia. HH vil kunne tage et stort skridt mod en topplacering ved at besejre de to sidstnævnte, og i den tætte topstrid kan de indbyrdes opgør blive meget afgørende.

HH har kun tabt tre kampe i denne sæson, men to af nederlagene var til netop Sønderjyske og Skanderborg, så der vil være mere end blot to point på spil i de to kampe.

- Det er et svært og hårdt program. Jeg ville egentlig helst spille videre uden julepausen, fordi vi er inde i en god rytme med ni sejre i træk, siger HH-træner Henrik Okkerstrøm.

HH-spillernes afsked med 2017 blev resultatmæssigt en sikker sejr på 25-20 over Lyngby, der hører til i den nederste tredjedel af 1. division, men gæsterne bed godt fra sig med et offensivt forsvar.

Hjemmeholdet var på intet tidspunkt i kampen bagud, men afgørelsen faldt i anden halvleg og specielt i de sidste 10 minutter. Lyngby blev ramt af et par udvisninger, og selv om det ikke lykkedes at slå et større hul, gav det alligevel hjemmeholdet et overskud i de sidste fem minutter, hvor Lyngby blev holdt helt fra at score.

Det var især Mette Brandt Nielsen, der knækkede Lyngby. Med seks scoringer i anden halvleg fandt hun i den grad hullerne i gæsternes offensive forsvarsvarianter. Fem ud af HH's sidste seks scoringer blev sat ind af Mette Brandt Nielsen, der også blev kåret til kampens spiller efterfølgende.

Hun kom først på banen i anden halvleg, og det gjorde en stor forskel.

- Hun spillede en fin kamp. Det var planen at gemme hende til anden halvleg, hvor vi kunne skifte hende ud med kort afstand til bænken. Det blev afgørende, at vi havde en større bredde, og så fik vi hævet vores niveau i forsvaret mod slutningen af kampen, siger Henrik Okkerstrøm.

HH spiller igen 6. januar hjemme mod Bjerringbro kl. 15.

Horsens HK-Lyngby 25-20 (14-12)

1. division, kvinder

Målscorere for HH: Mette Brandt Nielsen 6, Cecilie Thomsen, Camilla Madsen, Mia Møller, Amalie Jacobsen 2, Sofie Fynbo 2, Camilla Sommer 2, Märta Hedenquist 2, Janne Brandt Andersen 1, Laura Blushøj 1.

Mette Brandt og HH knækkede Lyngby inden juleferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce