Vejrod er ved blive ryddet op: Kommune har gravet gamle sagsakter frem

En af vejene i Kejsdalen, 54-74, har fået besked om, at vejen ændrer status fra privat fællesvej til kommunal vej. Netop det, beboerne mente, den var. Billedet er fra en anden vej i samme område. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Vejrod er ved blive ryddet op: Kommune har gravet gamle sagsakter frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21 ud af 27 klager over vejstatus er blevet behandlet. Nogle står til at få ændret fra privat til kommunal, mens andre ikke gør. - Vi har fundet så meget materiale frem, vi overhovedet kan, fortæller kommunen.

Juelsminde: Kejsdalen 54-74 er en kommunal vej og ikke en privat fællesvej. Den besked har beboerne på vejen, der er en del af det store villakvarter Kejsdalen i Juelsminde, netop fået.

Nogle af beboerne havde, efter sagen om vejstatus har været omtalt i Folkebladet, klaget over, at deres vej stod opført som privat fællesvej og ikke kommunal vej i kommunens vejregister. Er vejen privat, er det husejerne selv der står for vedligehold.

Normalt bliver der oprettet grundejerforeninger i villaområder, der gennem årene kan spare sammen til vedligehold, men en sådan er aldrig blevet lavet i Kejsdalen 54-74, fordi vejen var kommunal. Det fremgår af de gamle skøder.

Men i det kommunale vejregister stod den opført som privat fællesvej.

- På baggrund af et sammensurium af gamle deklarationer og salgspapirer, samt en vejliste fra 1985 har vi vurderet, at der på et tidspunkt er sket en fejlregistrering på Kejsdalen 54-74, og det har vi nu sendt brev ud om, siger leder af kommunens afdeling for natur, vand og veje Michael Laursen.

Sagen kort
I eftersommeren 2018 falder Steinar Sørensens kone på en ujævn sti i Kejsdalen i Juelsminde. Han kontakter Hedensted Kommune, men får at vide, at stien er privat og ikke kommunal, som han ellers troede.Steinar Sørensen undersøger kommunens vejregister og finder, i følge ham, at omkring 60 stier og veje står opført med en forkert status.Hvis en vej eller sti står som kommunal, er det kommunen, der skal stå for vedligehold. Er den privat er det beboerne eller en grundejerforening, der har ansvaret. Hedensted Kommune mener umiddelbart ikke, at der er fejl i registret, fordi det ikke er blevet ændret, men blot baserer sig på oplysninger fra de tre gamle kommuners registre. Hedensted Kommune har behandlet en række konkrete sager om vejstatus fra berørte borgere.

Seks mangler svar

I alt har kommunen modtaget 27 klager, og 21 har fået svar. Nogle steder har kommunen vurderet, at der ikke er tale om fejlregisteringer. Det gælder eksempelvis Birkevangen, Fyrrelunde og Granbakken i Juelsminde, som står opført som private fællesveje.

- Det tager tid, fordi vi forsøger at grave så meget materiale frem som muligt. Salgsbetingelser, påtegninger og dokumenter, som blot står i kasser. Vi har også talt med tidligere ansatte i tilfælde af, at de har kunnet huske noget, forklarer Michael Laursen.

Hvornår de fejl, som forvaltningen har opdaget, er opstået, kan Michael Laursen ikke sige, fordi der har været arbejdet med vej- og stiregistret ad flere omgange.

Forvaltningen vil fortsat tage sig af de henvendelser, der måtte komme.

- Det er en politisk beslutning, hvis man vil gå ind og gennemgå det hele fra ende til anden. Det er også en kæmpe opgave, hvis man skal harmonisere hele området, og vi har set eksempler på kommuner, det har opgivet at harmonisere, fordi lovgivningen på området er så vanskelig, fortæller Michael Laursen.

Vejrod er ved blive ryddet op: Kommune har gravet gamle sagsakter frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce