Vejkort bygger på de informationer kommunen har: Borgere må henvende sig, hvis de mener, der er fejl

Alle veje og stier i kommunen er opført på et centralt register cvf.dk. Her kan man se, om den sti eller vej, ens hus ligger op til, er kommunal eller privat. Foto: Michael Svenningsen

Vejkort bygger på de informationer kommunen har: Borgere må henvende sig, hvis de mener, der er fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hedensted Kommune afviser, at man med vilje har ændret status på en række veje og stier. Vejkortet bygger nemlig på de informationer, der har været tilgængelige. Folk må henvende sig, hvis de mener, deres vej er forkert registreret.

Hedensted: Der er ikke tale om, at Hedensted Kommune bevidst har ændret status af en række veje og stier fra kommunale til private for at sende regningen for vedligehold videre til borgerne.

Det fortæller leder af infrastruktur og transport i Hedensted Kommune, Michael Laursen, og landinspektør ved Hedensted Kommune, Carsten Christiansen. De er bekendt med Steinar Sørensens kritik af, at 62 veje og stier i kommunen i følge ham har en forkert status.

Ifølge de to ansatte har kommunen blot videreført de oplysninger, der lå i de tidligere registre.

Stier med i 2014

I forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 blev der udarbejdet en fælles fortegnelse over vejenes status baseret på de tre gamle kommuners vejregistre (Hedensted, Tørring-Uldum og Juelsminde kommuner). For at få et entydigt grundlag for, hvilke veje kommunen skulle administrere som offentlige, blev der i 2011 fremlagt et opdateret vejregister i offentlig høring i fire uger og derefter blev registret godkendt politisk.

De fem veje i Kejsdalen er såvel i 2007 og i vejregistret fra 2011 anført som private fællesveje.

I 2014 skulle alle kommunale stier så med ind i registret. Gl. Hedensted og gl. Juelsminde kommuner havde registre over offentlige stier. Disse registreringer blev anvendt, oplyser Michael Laursen. Ellers blev der ved vurderingen af stiernes status taget hensyn til ejerforhold, tinglyste dokumenter, lokalplaner og byplanvedtægter.

- At fastslå allerede etablerede veje og stiers status kan være meget komplekst. At en sti f.eks. står nævnt i en lokalplan, er det ikke det samme som, at den er kommunal, siger Carsten Christiansen.

Fejl i registret

De to medarbejdere vil ikke afvise, at der kan være fejl i registret, og mens Folkebladet er på besøg, finder avisen en fejl på den cykelsti, som løber fra Stjernevejskolen til Løsning. Stien var oprindelig anlagt som privat fællessti, men blev i forbindelse med et skolestiprojekt opgraderet til offentlig sti. Denne opgradering var ved en fejl ikke blevet registreret, men det bliver den nu.

- Hvis vi får henvendelser fra borgere, der mener, at deres vej eller sti er forkert registreret, vil vi selvfølgelig undersøge, om der er grundlag for at betvivle registreringen. Vi forholder os primært til henvendelser fra borgere, der er direkte berørt i forhold til vejen eller stiens status. Vi kan ikke umiddelbart påtage os, at undersøge alle veje og stier i kommunen på grundlag af en mere generel henvendelse, som den vi har fået fra Steinar Sørensen, siger Carsten Christiansen.

Vejkort bygger på de informationer kommunen har: Borgere må henvende sig, hvis de mener, der er fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce