Unge gæster sjældent lokalt bibliotek

Unge læser færre bøger og kommer sjældent på biblioteket. Nogle sidder på skolebiblioteket i Juelsminde for at lave skolearbejde, men ikke for at læse. Her ses nogele 7. klasser på Juelsminde Skolebibliotek. Foto: Martin Ravn

Unge gæster sjældent lokalt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På biblioteket i Juelsminde kan man mærke, at mange unge ikke læser dagligt. Her tager man nu sjældent imod unge gæster.

Juelsminde: Der kommer sjældent unge på biblioteket i Juelsminde. Det fortæller Anette Due, bibliotekar.

- Der kommer desværre ikke så tit nogen. Så vi har noget af en udfordring der. Vi vil rigtig gerne have, at der kommer mange, men vi kan ikke lige se, hvordan vi skal lokke de unge herind, siger hun.

Jeg læser kun det, der interesserer mig, sådan hvis jeg ser noget spændende. Jeg gider ikke rigtig at sidde og læse bøger, fordi jeg synes, de kan blive meget kedelige.
Sofie Kragh, elev på 8. årgang, Juelsminde Skole

De sociale medier får opmærksomhed

I de seneste år har der ikke været mange unge biblioteksbesøgende på Juelsminde Bibliotek, og det har Anette Due følgende forklaring på:

- Altså, der er jo selvfølgelig sket noget, efter at de sociale medier er blevet så meget frembrusende, siger hun og fortsætter:

- Før de sociale medier Facebook, Twitter og Snapchat, der kom de unge her måske også for at sidde og hænge ud sammen og hygge sig her. Det gør de ikke længere.

Mange læser slet ikke

Avisen har foretaget en stikprøve, hvor ni personer fra 8. årgang har deltaget. De har svaret på, hvor mange timer de læser frivilligt om ugen.

Fem ud af de ni personer har svaret, at de slet ikke læser noget frivilligt i løbet af ugen - og så er der jo ingen grund til at gå på biblioteket.

Bøger bliver tit kedelige

Avisen har talt med en af dem, som ikke læser ret mange bøger.

- Jeg læser kun det, der interesserer mig, sådan hvis jeg ser noget spændende. Jeg gider ikke rigtig at sidde og læse bøger, fordi jeg synes, de kan blive meget kedelige, fortæller Sofie Kragh, elev på 8. årgang, Juelsminde Skole.

Hun fortæller også, at hun bruger de sociale medier hele tiden, når hun keder sig, og faktisk i så stort et omfang som op til seks-otte timer om dagen.

 

Derfor er det vigtigt, at unge læser

Men er det så et problem?

Det kan det godt være, mener bibliotekar Anette Due. For man lærer noget om livet ved bl.a. at læse ungdomsbøger, synes hun. Anette Due mener, det er vigtigt at kunne leve sig ind i ting, og det lærer man ved at læse fantasygenren, som også er de fleste unges foretrukne genre.

Unge gæster sjældent lokalt bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce