"Ulv" var en strejfende hund: Flov ejer har lovet at få styr på den

Det var en alaskan malamute (tv.), som Allan Lauridsen så ved Gramrode. I juni er der angiveligt blevet set en ulv (th.) ved Hornsyld og Ørum. Arkivfoto

"Ulv" var en strejfende hund: Flov ejer har lovet at få styr på den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke en ulv, men en hund, som tirsdag nat blev set ved Gramrode. Lokal jæger fortæller, at den er blevet set i området i to år.

Gramrode: Synet af et ulvelignende dyr, der løb over vejen, fik tirsdag aften Allan Lauridsen fra Juelsminde til at spærre øjnene op.

- Jeg kom kørende kl. 20.55 ad Bjerrevej lige før Gramrode, da jeg så et dyr løbe over vejen. Jeg troede, det var et rådyr og satte derfor farten ned, forklarer Allan Lauridsen, der opdagede, at det ikke var et rådyr, men noget, der lignede en ulv.

Han tog en grynet video af dyret, efter at have kigget på det på 10 meters afstand, og lagde videoen ud på det sociale medier. På billederne kan man se et ulvelignende dyr lunte af sted langs vejen.

- Jeg var ret sikker på, at det var en ulv, fordi den var stor over bagen og muskuløs, forklarer Allan Lauridsen.

Det er for ulvene og menneskenes bedste, at vi indsamler observationer om ulve.
Jan Tidemand, naturvejleder

Flov ejer

Men der er ikke tale om en hund, fortæller Jan Tidemand, der er naturvejleder og medlem af en gruppe under Naturhistorisk Museum i Aarhus, der følger og undersøger ulveobservationer.

- Det er en alaskan malamute, og ejeren er meget flov over, at hunden er begyndt at strejfe, siger Jan Tidemand, der har været i kontakt med hundeejeren.

Ejerne beskriver hunden som venlig og omgængelig og har lovet at få styr på den.

Også jæger Peder Jensen fra Rårup Jagtforening er tidligere stødt på hunden.

- Jeg kan godt forstå, at folk kan komme i tvivl, men det er 100 pct. sikkert en hund. Den er blevet set i området i to år. Jeg har fået henvendelser om den, fordi den havde rodet i skraldespande i Ravnholt, og den er også blevet set i Ravnholt og Gramrode, siger Peder Jensen.

Strejfer set i juni

Allan Lauridsens observation er dog ikke første gang i år, Jan Tidemand er blevet kontaktet angående ulve i Bjerre Herred.

- I juni måned blev jeg kontaktet af to, der inden for samme døgn uafhængigt af hinanden havde set en ulv ved Hornsyld og Ørum. Det var rimeligt troværdige vidner, så vi regner det for meget sandsynligt, at der har været en strejfer på Juelsminde-halvøen, fortæller Jan Tidemand.

Strejferen kan være en af de hvalpe, som er blevet født i Midt- og Vestjylland og som nu skal ud og finde deres eget territorium.

- Deres territorium skal være i gennemsnit 10 kvadratkilometer, og Bjerre Herred er tætbefolket og med vand på alle sider, så det er nok det sidste sted, en ulv vil slå sig ned, fortæller Jan Tidemand.

Han fortæller, at Naturhistorisk Museums netværk altid gerne modtager henvendelser fra folk, der mener, at de har set en ulv. Alle billeder og dokumentation bliver delt i netværket, så man kan verificere, om der er tale om en ulv eller ej.

- I dette tilfælde kan man se på gangen, at det er en hund og ikke en ulv. En ulv nærmest svæver hen over vejene, siger Jan Tidemand.

Først i det øjeblik, man kan finde dna-spor eksempelvis i form af ekskrementer, er der dokumentation for, at en ulv har været i et givent område.

Se Allan Lauridsens video.

"Ulv" var en strejfende hund: Flov ejer har lovet at få styr på den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce