Tørring får ny børnehave til 15 mio: Sådan skal den se ud

Læringsudvalget har netop frigivet de 15. mio. kr., der skal bruges til at bygge en ny integreret institution i Tørring. Den nye børnehave og vuggestue kan rumme i alt 62 børn og kommer til at ligge på samme grund, som Myretuen gør i dag. LB Consult og Arkitektfirmaet Frost Larsen har lavet denne visualisering af nybyggeriet til Hedensted Kommune. Visualisering: LB Consult og Arkitekformaet Frost Larsen

Tørring får ny børnehave til 15 mio: Sådan skal den se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver plads til 62 børn i den spritnye Myretuen, som bliver klar på Søndre Fælledvej til sommer.

Tørring: Børn, forældre og personale i Myrestuen i Tørring kan så småt begynde at glæde sig til en ny institution. Tegningerne til de nye lokaler er lavet, pengene er afsat, og projektet er netop sat i licitation.

Det er planen, at byggeriet skal gå i gang i slutningen af oktober, og en spritny børnehave og vuggestue til i alt 15 mio. kr. skulle gerne ligge klar til sommer.

- Vi glæder os rigtig meget, især til at få mere plads. Det har været meget trangt her de seneste år, hvor vi har måttet lave særlige udegrupper for at kunne være her, siger daglig leder i Myretuen, Rigmor Jespersen.

Der bliver lavet et stort træhegn med plexiglas, så børnene kan stå og følge med i byggeriet.
Rigmor Jespersen
Der bliver plads til 62 børn i den spritnye Myretuen, som bliver klar på Søndre Fælledvej til sommer. Arkivfoto
Der bliver plads til 62 børn i den spritnye Myretuen, som bliver klar på Søndre Fælledvej til sommer. Arkivfoto

Stemning bevares

Myretuen har eksisteret som børnehave på Søndre Fælledvej siden 1989, og den er indrettet på en gammel gård. Det er vigtigt for personale og forældre, at den landlige stemning bliver bevaret i nybyggeriet - og det er der taget hensyn til i tegningerne.

- Det ser rigtig godt ud, og selvom den gamle gård skal rives ned, får vi lov til at beholde en længe for nostalgiens skyld. I den skal være depot og udeværksted, siger Rigmor Jespersen.

I dag er børnehaven nomineret til 47 børn, men i den nye institution bliver der plads til 50 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn.

- Det var oprindeligt på tale at bygge endnu større, men det ville også blive dyrere, og det var økonomien ikke lige til. I stedet er byggeriet konstrueret på en måde, der gør det let at bygge ud, hvis behovet opstår, siger Rigmor Jespersen.

Ingen genhusning

Myretuen er kendt som en naturbørnehave, hvor udelivet er mindst lige så vigtigt som det, der sker indenfor. De holder både grise, høns og katte, og børnehaven har også en urtehave, som børnene er med til at passe.

Med det nye byggeri, hvor der bliver godt 200 kvm mere plads end i det gamle, bliver legepladsen lidt mindre. Men der skal stadig være plads til både børn og dyr, fortæller Rigmor Jespersen.

I weekenden holdt Myretuens aktivitetsudvalg et arrangement, hvor der blev samlet penge ind til netop legepladsen.

Selvom de gamle bygninger nu skal rives ned, bliver der i øvrigt ikke brug for genhusning af børnene. Den nye børnehave bliver nemlig bygget i den anden ende af grunden, og de gamle lokaler bliver først revet ned, når de nye tages i brug.

Tørring får ny børnehave til 15 mio: Sådan skal den se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce