To mænd dømt: Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner

De mange tyverier gik blandt andet ud over elever på Bråskovgård Efterskole (billedet) og Uldum Højskole. Arkivfoto

To mænd dømt: Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 indbrud på jyske og fynske skoler koster to unge fra Aarhus hver tre og et halvt års fængsel.

AARHUS: To mænd på henholdsvis 25 og 26 år blev onsdag idømt hver tre og et halvt års fængsel for en lang tække af tyverier begået mod højskoler og efterskoler i Jylland og på Fyn.

I alt 200 elever fordelt på 30 skoler mistede værdigenstande i forbindelse med tyverierne.

Tyverierne er bl.a. gået ud over elever på Odder Højskole, hvor tyvene er dømt for at stjæle otte bærbare computere og et kamera til en samlet værdi af 68.000 kr. i februar sidste år.

Også elever på Klank Efterskole ved Galten, Ådalen Efterskole i Hørning, på Uldum Højskole, på Bråskovgård Efterskole og på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm har været udsat for tyveri.

Der er i alt stjålet værdier for omkring to millioner kroner.

De to dømte - den 26-årige Ali Hassan Ali og den 25-årige Uffe Juul - fulgte samme mønster i alle indbruddene. Mens eleverne var til aftensmad i fællesområdet, sneg mændene sig ind på elevernes værelser via ulåste døre og stjal værdigenstande, de vidste, de hurtigt kunne afsætte. Det stod hurtigt klart for politiet, at der var tale om organiserede kriminelle, og politikredsene arbejdede derfor sammen i efterforskningen af de mange tyverier.

Det var nærmest fast arbejde for tyvene at lave indbruddene på efterskoler og højskoler. I flere tilfælde har tyverierne fundet sted flere dage i træk på forskellige skoler i samme område. Og en enkelt dag i maj sidste år nåede tyvene at stjæle fra elever på fire forskellige efterskoler på Fyn.

Fælden klappede i Hammerum

12. juni klappede fælden så, da en elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning.

Kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner. Flere patruljer skyndte sig til området, og ved en campingplads nær motorvejen ved Silkeborg, blev to mænd anholdt i en bil der passede på beskrivelsen. I et skovstykke tæt på fandt betjentene de stjålne ting fra efterskolen i Hammerum. Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri. Og de er siden blevet kædet sammen med tyverier fra 30 efter- og højskoler fra Sæby i nord til Askov og Bramming i syd, over Ringe, Nørre Åby og Brenderup på Fyn.

Grov forbrydelse

Ved hjælp af digitale spor lykkedes det efterforskerne at koble mændene til de i alt 30 indbrud. Blandt andet fandt politiet frem til, at mændene havde googlet efter høj- og efterskoler i bestemte områder, ligesom masteoplysninger i flere tilfælde dokumenterede, at mændene havde været ved skolerne omkring gerningstidspunktet. Ud over de mange indbrud blev de to mænd også dømt for en række færdselsforseelser, så sammenlagt blev de i alt dømt for 251 forhold, som altså gav en dom på i alt tre og et halvt års fængsel til begge.

En dom, som anklager ved Østjyllands Politi, Jhin Lee, er godt tilfreds med.

- Det var meget organiserede og nøje planlagte indbrud, hvor kosterne formentligt hurtigt blev solgt ud af landet. Derfor fulgte retten anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om indbrud af særlig grov beskaffenhed, som skulle give en højere straf. Tyverierne er gået ud over en lang række personer, så jeg er godt tilfreds med, at dommen understreger forbrydelsens grovhed, siger anklager Jhin Lee i en pressemeddelelse.

De to mænd blev begge fængslet efter dommen, som de begge ankede til frifindelse.

I en lignende sag sidder en anden 25-årig mand varetægtsfængslet hos Sydøstjyllands Politi, tiltalt for omkring 200 tyverier til en værdi af knap to millioner kroner fra efterskoler - bl.a. i Hornsyld, Galten, Flemming og Snaptun.

To mænd dømt: Serieindbrudstyve ribbede skoler for computere og telefoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce