Talent-elever: Vi rejser gerne for musikken

Musiktalent-elever fra Tørring Skole er i denne uge på charmeoffensiv på andre skoler i Hedensted Kommune. Dels for at gøre reklame for talentlinjen, dels for at øve sig i at give koncert. Her synger Clarissa Markussen (tv.) og Kirstine Hedegaard Nielsen duet. Foto: Michael Svenningsen

Talent-elever: Vi rejser gerne for musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun tre af 11 musiktalent-elever på Tørring Skole kommer fra andre skoledistrikter. Det vil Musikskolen gerne lave om på, og i denne uge tog talentholdet på charmeoffensiv i bla. Daugård, Korning og Stouby.

Tørring: De yngste elever rykker sammen, så der er plads til alle på gulvet i aulaen på Stouby Skole. På scenen er en gruppe unge ved at stemme deres guitarer og højdeindstille mikrofonerne, så de kan give en smagsprøve på alt det, man kan med et instrument, når man går på musiktalent-linjen på Tørring Skole.

Inden længe strømmer musikken ud i lokalet, og Stouby-eleverne klapper i takt fra gulvet. Måske er en drøm vakt i bare en enkelt af de unge tilskuere om en dag at være en af dem, der står på scenen og spiller og synger med sine klassekammerater?

Det er i hvert fald håbet hos arrangørene og en af årsagerne til, at musiktalent-linjen i denne uge er på charmeoffensiv på en række skoler i Hedensted Kommune: Flere skal blive opmærksomme på linjen, så den bedre kan tiltrække elever fra andre skoledistrikter.

- I dag er tre af de 11 elever i talentklassen fra et andet skoledistrikt end Tørring, men vi vil gerne have den fordeling op på 50-50. Derfor er det vigtigt, at vi gør opmærksom på tilbuddet og får vist noget af det, vi kan. Samtidig er det selvfølgelig en god mulighed for vores elever for at øve sig i at give koncert, siger Anne Bek, souschef i Musikskolen, der står for talentlinjen i samarbejde med Tørring Skole.

Musiktalent-linjen giver de unge mulighed for at finde sammen, og det kan ellers være lidt svært. Der er ikke nær så mange børn og unge, der spiller musik, som der er, der dyrker sport.
Anne Bek, souschef på Musikskolen
Elever på musiktalent-linjen
  • 14/15: 12 (fire drenge og otte piger), heraf fem fra andre skoler i kommunen.
  • 15/16: 10 (to drenge og otte piger), heraf fire fra andre skoler i kommunen.
  • 16/17: 12 (fem drenge og syv piger), heraf to fra andre skoler i kommunen.
  • 17/18: 11 (seks drenge og fem piger), heraf en fra andre skoler i kommunen og to fra andre kommuner.
Silas Lundsgaard og Freja Peschardt Assenholt er især glade for det gode sammenhold på musiktalent-linjen. Foto: Michael Svenningsen
Silas Lundsgaard og Freja Peschardt Assenholt er især glade for det gode sammenhold på musiktalent-linjen. Foto: Michael Svenningsen

Brænder for musikken

Talentlinjen blev oprettet i 2014, og det første år kom fem af 12 elever udefra, men siden er det gået en smule ned af bakke.

- Man skal virkelig ville sit instrument, hvis man skal flytte skole for det. Men det er også den type elever, vi gerne vil have fat i - dem, der brænder for musikken, siger Anne Bek.

De 11 elever, der i dag går på talentlinjen på Tørring Skole, er fordelt på 7.,8. og 9. klasse. De har mellem fire og seks skoletimer om ugen, som de bruger på musikken, men deres skoledag er ikke længere end deres klassekammeraters.

- Det er uu-timer og lektiecafé, der er taget ud til musikundervisning, så de møder og går samtidig med kammeraterne. Men det kan godt være, de så må lave lidt flere lektier, når de kommer hjem, siger Anne Bek.

Hun tror ikke, det er afstanden til Tørring, der får nogle elever i andre dele af kommunen til at fravælge muligheden for at søge ind på talentlinjen.

- Det handler nok mere om venner og veninder og usikkerheden ved et skoleskift. Men de, der tager skridtet, er virkelig glade for det, siger hun.

Eleverne på Stouby Skole nød at være til koncert i skoletiden. Foto: Michael Svenningsen
Eleverne på Stouby Skole nød at være til koncert i skoletiden. Foto: Michael Svenningsen

Godt sammenhold

15-årige Silas Lundsgaard er en af de elever, der er flyttet skole for at bruge mere tid på musikken.

- Jeg bor i Østbirk, men skiftede til Tørring Skole i sommer, fordi jeg gerne ville spille mere musik i min hverdag. Det har jeg ikke fortrudt. Her er et vildt godt sammenhold, og det er fedt at møde andre, der også brænder for musikken, siger Silas Lundsgaard, der har spillet guitar, siden han var seks år.

Han bliver kørt i skole af sin mor, der arbejder i Løsning, og det betyder, at han af og til må møde en time før, klokken ringer ind.

- Men det gør ikke noget. Så sidder jeg bare og spiller, siger han.

Freja Peschardt Assenholt har knap så langt til skole. Hun bor i Tørring og søgte ind på talentlinjen for at udvikle sin sang.

- Jeg elsker at synge, og det er min drøm at kunne leve af musik engang i fremtiden. Det er en måde at glemme alle hverdagens små problemer på. Det er fedt at gå på talentlinjen, fordi man møder andre med samme interesse, og vi har et vildt godt sammenhold. Jeg ville nok også godt have flyttet skole for det, hvis det var det, der skulle til, siger Freja Assenholt.

Talent-elever: Vi rejser gerne for musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce