Socialdemokrater sagde farvel til ildsjæl

83-årige Vera Schmidt er netop trådt ud af bestyrelsen i Socialdemokratiet i Hedensted Kommune. I samme forbindelse blev hun udnævnt til æresmedlem. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Socialdemokrater sagde farvel til ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vera Schmidt stopper efter mere end 30 år som aktiv for de lokale socialdemokrater. Som tak blev hun æresmedlem ved generalforsamlingen.

Hedensted: Socialdemokraterne i Hedensted Kommune fik på generalforsamlingen forleden et nyt æresmedlem.

83-årige Vera Schmidt modtog æren og trådte samtidigt ud af bestyrelsen efter mange års arbejde for partiet.

- Jeg har ikke så mange kræfter mere og vil prioritere det, jeg holder allermest af, nemlig ældreområdet. Jeg arbejder sammen med to andre pensionister og Ældre Sagen om forhold for de ældre, fortæller Vera Schmidt.

Vera Schmidt stillede blandt andet op for partiet til kommunalvalget i 1980'erne, og de seneste mange år har hun været en aktiv del af partiets kulturudvalg, der står for at arrangere ture, foredrag og kvindernes internationale kampdag.

- Du har altid været optaget af begrebet "fællesskab". Du var bekymret for, at vi som personer, som socialdemokrater, som bestyrelsesmedlemmer ikke var nok opmærksomme på, at vigtigst af alt: det er vores fællesskab sagde Bent Alminde, inden han udnævnte Vera Schmidt til æresmedlem. Du kan se et interview med Vera Schmidt her.

Borgermøder

Netop fællesskabet er også et tema i formand Lone Dybdahls beretning. Partiet er således gået i gang med at holde borgermøder rundt om i kommunens byer. Byens borgere bliver via lokalrådene inviteret til at snak om, hvordan det går sammen med blandt andre borgmester Kasper Glyngø (S).

- Vi vil gerne holde fire møder om året i den firårige valgperiode. Det gør, at vi som bestyrelse og parti lærer kommunen bedre at kende og viser, at vi gerne vil åbenhed og dialog, forklarer Lone Dybdahl.

På generalforsamlingen blev Stig Caspersen fra Daugård valgt ind i stedet for Vera Schmidt. Bestyrelsen består derudover af Lone Dybdahl, Bent Alminde, Erik Christensen, Inga Sørensen og Thyge Risvig. Sidstnævnte er også kandidat til folketingsvalget. Mihai Barbus blev valgt til suppleant, mens Ole Nielsen blev den anden suppleant.

Socialdemokraterne i Hedensted har omkring 200 medlemmer.

Socialdemokrater sagde farvel til ildsjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce