Skole og by ønsker sig en hal: Må måske nøjes med en ny sal

En hal har stået højt på ønskesedlen i Stenderup igennem flere år. Byens skole, borgerforening og idrætsforening står sammen om ønsket og arbejder på at få det opfyldt. Lykkedes det, vil det nok skabe jubel på skolen, der på billedet fejrer den nu pensionerede skoleleder Else Brouers fødselsdag. Arkivfoto

Skole og by ønsker sig en hal: Må måske nøjes med en ny sal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet beslutter i denne uge, om der skal bygges en hal ved Stenderup Skole. Sagen kommer formentlig til at dele byrådssalen.

Stenderup: I denne uge skal byrådet beslutte, om der skal bygges en idrætshal til Stenderups skolebørn og andre aktive.

To politiske udvalg har allerede haft spørgsmålet oppe, og de er ikke enige.

I Fritid og Fællesskab siger et flertal bestående af Socialdemokraterne og SF nej til halbyggeriet - i hvert fald på nuværende tidspunkt.

Det gør de, fordi arbejdet med en såkaldt facilitetsstrategi, der bl.a. indeholder en undersøgelse af borgernes behov, er i gang.

Det er forkert at sige ja til et halbyggeri, inden strategien er klar, mener udvalgsformand Liselotte Hillestrøm (S), der gerne havde set sagen udsat.

Her og nu foretrækker hun, at Stenderup Skoles gamle sal erstattes af en ny, der opføres som en tilbygning og beløber sig til 8,1 mio. kr. i anlægsudgifter.

- Når man kigger på, hvordan hallerne i kommunen bliver brugt, så har vi faktisk rigtig meget halkapacitet, som ikke bliver udnyttet. Med "fritids-øjne" ser jeg ikke de store udfordringer, men der skal selvfølgelig være idrætsfaciliteter på Stenderup Skole, siger hun og peger altså på opførslen af en ny sal.

Stenderup har vækstpotentiale, fordi byen er nær Horsens, og hallen vil kunne understøtte væksten. Jeg er ikke bekymret for, om den vil blive brugt. Den vil være i fuld brug af skolen i dagtimerne, og idrætsforeningen vil også bruge den.
Ole Vind (V), formand, Læring
Hallen
Politkerne i Læring og Fritid og Fællesskab har arbejdet med to modeller for moderniseringen af Stenderup Skoles idrætsfaciliteter: byggeri af en hal eller en sal.I byrådet skal politkerne stemme om "scenarie 2" - hallen, som et flertal i læringsudvalget har peget på.

Det er tanken, at en selvejenende institution skal stå for byggeriet af hallen, og at den skal rumme omklædningsrum, mødelokale og musiklokale.

Hedensted Kommune finansierer musiklokalet med 1,1 mio. kr. Der ydes en lånegaranti til den resterende anlægssum på 13,9 mio. kr.

En multisal vil som alternativet koste 8,1 mio kr. at anlægge.

V taler for halbyggeri

I læringsudvalget ønsker et flertal bestående af Venstrefolk, at Stenderup udstyres med en hal inklusiv omklædningsrum, møde- og musiklokale til i alt 15 mio. kr.

Byggeriet og driften skal en selvejende institution med lokale kræfter i bestyrelsen stå for. Der skal tildeles en lånegaranti på 13,9 mio. kr., mens de resterende 1,1 mio. kr., som er musiklokalets pris, finansieres af Hedensted Kommune.

- Byggeriet af en hal i Stenderup understøtter byens vækst og udvikling. Det giver den lokale idrætsforening muligheden for at arbejde bedre med idræt, og endelig giver det skolen mere fleksibilitet, mener læringsformand Ole Vind (V).

Han vil ikke vente på facilitetsstrategiens fødsel omkring årsskiftet, fordi Stenderup Skoles forestående renovering er afhængig af, at børnene får et nyt sted at have deres idrætstimer. Den gamle sal omdannes nemlig til SFO.

Desuden foreslår han og Venstre som oplæg til budgetforhandlingerne, at haller i kommunen tilføres to mio. kr.

På den måde undgår man, at andre haller lider under oprettelsen af en hal i Stenderup.

Der er hverken budgetteret med byggeri af en hal eller en sal, så udgiften bliver en ekstra belastning for kommunens økonomi.

Skole og by ønsker sig en hal: Må måske nøjes med en ny sal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce