Skole ønsker sig en idrætshal: Må vente på svar lidt endnu

Onsdag var der byrådsmøde, hvor politikerne diskuterede, om Stenderup Skole skal have en ny sal eller hal. Foto: Yilmaz Polat

Skole ønsker sig en idrætshal: Må vente på svar lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til onsdagens byrådsmøde drøftede politikerne, om Stenderup Skole skal have en ny sal eller hal i forbindelse med den kommende renovering og ombygning af skolen. Derudover blev der luftet tanker om nye haller andre steder.

Stenderup: Skal der opføres en sal ved Stenderup Skole, som har plads til to badmintonbaner samt to omklædningsrum og musik- og mødelokale til 8,1 mio. kroner?

Eller skal der bygges en reel hal med tilhørende omklædningsrum, mødelokale og musiklokale til i alt 15 mio. kroner i forbindelse med den kommende renovering og ombygning af skolen?

Den sag blev drøftet på byrådsmødet onsdag.

Liselotte Hillestrøm (S), politiker i byrådet og formand for Udvalget for Fritid og Fællesskab, fortalte, at udvalget er i gang med at undersøge borgenes behov, og hvor meget hallerne bliver brugt, og derfor så hun helst, at sagen udsættes. Men her og nu var hun tilhænger af, at der bliver opført en ny sal som en tilbygning til skolen.

Sal vs. hal
Disse to scenarier blev diskuteret til byrådsmødet.Multisal: Hedensted Kommune bygger en multisal ved skolen som en tilbygning. Der skal være to omklædningsrum til inden- og udendørs idræt samt musik- og mødelokale. Selve multisalen måler 20 x 17 meter og giver plads til to badmintonbaner. Det vil komme til at koste 8,1 mio. kroner at anlægge.

Hal: Efter borgermødet i Stenderup i april og det fælles udvalgsmøde mellem Udvalget for Læring og Udvalget for Fritid og Fællesskab har en større borgergruppe i Stenderup arbejdet med planer om en evt. hal på 20 x 40 meter. Tanken er, at en selvejende institution bygger hallen med tilhørende omklædningsrum, mødelokale og musiklokale. Den samlede pris er forventet på 15 mio. kroner eksklusiv moms. Hedensted Kommune finansierer musiklokalet, hvilket anslås at koste 1,1 mio. kroner. Der ydes en lånegaranti til den resterende anlægssum på 13,9 mio. kroner.

Sørge for gode idrætsfaciliteter

Ole Vind (V), byrådspolitiker, var derimod tilhænger af at bygge en hal.

- I Venstre mener vi, at i alle byområder med skoler skal vi sørge for gode idrætsfaciliteter, og Stenderup Skole og by oplever en vækst for tiden, som vi kan være med til at understøtte, sagde Ole Vind, som var en af de politikere, der var med til et møde med borgerne i Stenderup i foråret, hvor de fortalte om planerne for en evt. hal.

Ole Vind fik nogle gode ting med hjem fra mødet, fortalte han, og det samme gjorde sig gældende for Allan Petersen (DF), byrådsmedlem og brugsuddeler ved Dagli' Brugsen i Stenderup, der mente, at det var et flot stykke arbejde, som en gruppe borgere i Stenderup havde udarbejdet i forhold til hallen.

- Som foreningsmand er det altid glædeligt med bedre idrætsfaciliteter, og Stenderup har et velfungerende lokalsamfund. Om det så skal være en multisal eller rigtig hal, giver god mening at sende over til budgetforhandlingerne, sagde Allan Petersen.

Hal i Løsning

Diskussionerne om en ny hal i Stenderup førte samtidig til diskussionen om en hal andre steder. Hans Kristian Skibby (DF) mente, at der er brug for haller andre steder i kommunen.

- Vi har et efterslæb i Løsning, hvor der er en overbygningsskole med fire gange så mange elever, men byen har ikke en stor hal, og det er da lidt et paradoks, sagde Hans Kristian Skibby, mens Ole Vind svarede.

- Det var dejligt, Hans Kristian, vi hopper med på den i Løsning og også andre byer. Du skal ikke holde dig tilbage - vi har ikke været fodslæbende omkring finansiering, sagde han.

Sagen om de nye idrætsfaciliteter ved Stenderup Skole blev sendt til de kommende budgetforhandlinger.

Skole ønsker sig en idrætshal: Må vente på svar lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce