Sammen synger de ugen i gang: - Det er dejligt og livgivende

Det er folk fra hele Bjerre Herred, der deltager i fællessangen. Stemningen er afslappet, og humøret er højt, når der med fjorten dages mellemrum bladres op i højskolesangbogen. I pausen bliver der sludret og drukket kaffe, som deltagerne selv medbringer. Foto: Michael Svenningsen

Sammen synger de ugen i gang: - Det er dejligt og livgivende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen Juelsminde og Pensionisthøjskolen er sammen om en aktivitet, der hen over de seneste ni år er blevet større og større.

Juelsminde: Kan man mon samle folk til det?

Spørgsmålet stillede Ove Lauridsen sig selv, da Jette Højgaard fra Pensionisthøjskolen under Hedensted Kommune for snart ti år siden henvendte sig med forslaget om at starte fællessang op som en aktivitet i Juelsminde.

Som formand for Ældre Sagens lokalafdeling fandt Ove Lauridsen en sangleder og lavede en aftale med Hellebjerg Idrætsefterskole om at bruge en foredragssal, og det har siden vist sig, at det i høj grad er noget, man kan samle folk til.

- Vi startede med 25 personer, der sad i to rækker, og så er det ellers bare gået opad lige siden. Vi har 170 mennesker registreret i dag, og der kommer omkring 130 per gang, siger Ove Lauridsen.

Det har accelereret, og det er virkelig dejligt og livgivende at så mange synger sammen.
Kirsten Jensen
Senior Syng Sammen
Er et samarbejde mellem Pensionisthøjskolen og ÆldreSagen Juelsminde.Foregår hver anden mandag fra kl. 9.30 til 11. De to sæsoner går fra januar-marts til september-december.

Om sommeren synges der to gange på havnen i aftentimerne.

Der synges især fra Højskolesangbogen, men også andre sange får plads.

Lise Winther-Olsen er leder, Jytte Kragh og Birthe Stisen spiller skiftevis klaver, Knud Kaastrup spiller violin, mens Freddy Herbst er på klarinet og kontrabas.

Også i Tørring og Hedensted arrangerer Pensionisthøjskolen fællessang. Det sker i sangkoret Årsungerne, Gudenåcentret, og sangkoret Kastanierne, spejderhuset Kastaniehøj.
Vi lærer en masse nye sange, siger Kirsten Jensen fra Glud. - Ja, vi er på skolebænken, fortsætter Kirsten Forster fra Brund. De to veninder og Kirsten  Jensens mand, Skjold Jensen, har været med til fællessangen i flere år. Foto: Michael Svenningsen
Vi lærer en masse nye sange, siger Kirsten Jensen fra Glud. - Ja, vi er på skolebænken, fortsætter Kirsten Forster fra Brund. De to veninder og Kirsten Jensens mand, Skjold Jensen, har været med til fællessangen i flere år. Foto: Michael Svenningsen

Samspil af flere ting

Folkebladet møder ham mandag formiddag inden forårssæsonens sidste samling.

Musikerne og sanglederen er i gang med at gøre klar, og netop de er grunden til, at aktiviteten er blevet en succes, mener Ove Lauridsen.

- Det er Lise (Winther-Olsen, red.), de fire musikere og det, at det er noget lokalt. Tingene går op i en højere enhed, og det gør, at folk bliver ved med at komme, siger han.

Lise Winther-Olsen, der står for at præsentere de forskellige sange, er pensionist og tidligere musiklærer på Barrit Skole.

- Da jeg blev spurgt, om jeg ville prøve, sagde jeg ja. Jeg siger tit ja til noget, som jeg ikke ved så meget om. Og her er jeg blevet ved, fordi det er sjovt, og fordi vi har et godt team, siger hun.

Violinisten Knud Kaastrup, pianisten Jytte Kragh og bassisten Freddy Herbst ses i samspil under det, der var forårets sidste samling. Foto: Michael Svenningsen
Violinisten Knud Kaastrup, pianisten Jytte Kragh og bassisten Freddy Herbst ses i samspil under det, der var forårets sidste samling. Foto: Michael Svenningsen

Dejligt og livgivende

Hendes glæde ved sangene smitter, fortæller Kirsten Jensen, som har deltaget i sangarrangementerne de seneste fem år.

- Vi har en fantastisk leder, siger hun.

Med sig har hun både sin ægtefælle, Skjold Jensen, og veninden Kirsten Forster.

De holder af den tematiske opbygning, som arrangementerne har, og at der bliver givet plads til ønsker fra salen, og de ser også altid frem til det afsluttende stykke musik, som musikerne har forberedt.

Også de har mærket, at flere og flere er kommet til.

- Det har accelereret, og det er virkelig dejligt og livgivende, at så mange synger sammen, siger Kirsten Jensen.

- Det er noget, man glæder sig til. Og der er plads til alle. Man synger med hver sit næb, siger Kirsten Forster.

Dagens tema er forår, og da sangene sammen med musikken fra violinen, bassen og klaveret roligt fylder lokalet, er det ikke svært at forstå, hvad tovholderen Ove Lauridsen mener, når han siger:

- Man kan ikke synge og være sur. Man bliver i godt humør af det.

Efterårssæsonen indledes 23. september, men i juli er der to gange med fællessang på havnen i Juelsminde.

Det har nemlig også vist sig at være en succes.

Første gang er mandag 1. juli klokken 20.15.

Sammen synger de ugen i gang: - Det er dejligt og livgivende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce