Pendler raser efter tredje stenslag på samme vej: Nu får kommunen regningen

Vejle: Mikael Juel har måttet skifte forrude på sin bil tre gange på to måneder, efter han har fået stenslag på Horsensvej mellem Horsens og Vejle. Han har nu sendt en regning til Hedensted Kommune for det sidste stenslag. Hvis de ikke betaler, vil han forsøge at samle lidelsesfæller til et civilt søgsmål mod kommunen.Foto: Mads Hansen

Pendler raser efter tredje stenslag på samme vej: Nu får kommunen regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikael Juel vil have Hedensted Kommune til at betale for en ny forrude til hans bil. Den er tre gange på to måneder blevet ramt af stenslag på Hovedvejen mellem Horsens og Vejle.

Hedensted: Det har været en dyr affære for 37-årige Mikael Juel at køre fra bopælen i Horsens til arbejdspladsen i Vejle den seneste tid.

På to måneder er hans bil tre gange blevet ramt af en stor sten med udskiftning af forruden til følge.

Regningen er på trods af forsikring løbet op på den anden side af 10.000 kr. for den uheldige bilist.

Men nu har Mikael Juel fået nok. Han mener ikke, det er rimeligt, at han eller forsikringsselskabet skal betale for det seneste stenslag, og han har i stedet sendt regningen til Hedensted Kommune.

- Når man kører meget i bil, må man naturligvis forvente at få stenslag en gang i mellem. Men når det sker tre gange på to måneder på den samme vej, er det for meget. Derfor har jeg bedt Hedensted Kommune betale de 10.860 kroner, som det koster at få udskiftet ruden på bilen, siger Mikael Juel.

Man kan selv køre nok så forsigtigt, men når en modkørende overhaler på den røde stribe, så fyger det rundt med sten.
Mikael Juel, pendler

Skal forhindre ulykker

Alle tre stenslag er ifølge Mikael Juel kommet på Horsensvej, hvor Hedensted Kommune i juni lagde ny belægning i form af en rød asfaltstribe i midten af vejen.

Der har tidligere været en del overhalingsulykker på den brede vej, og den røde afmærkning skal skabe større opmærksomhed.

Da kommunen lagde det røde grus ud i juni, klagede rigtig mange bilister over stenslag og ridser i lakken, men kommunen fortalte dengang, at det ville være slut med løse sten i starten af juli.

Det holdt ikke i stik, og i dag erkender kommunens leder for infrastruktur og transport, Michael Laursen, at der er et problem.

- Vi har en formodning om, at der er sket en fejl i belægningen, og vi har taget konktakt til entreprenøren, så han kan undersøge sagen. Indtil vi har fundet en løsning, fejer vi hver uge, og vi sætter skilte op om, at der er risiko for stenslag på strækningen, siger Michael Laursen.

Han opfordrer bilister til at køre forsigtigt på Hovedvejen, og skulle uheldet være ude, så hører kommunen gerne om det.

- Først og fremmest skal man kontakte sit eget forsikringsselskab, men man må også gerne melde skaden ind til os. Det er vigtigt at få dokumenteret skaden hurtigt, også hvor den er sket, hvis der senere skulle vise sig at ligge et ansvar hos entreprenøren, siger Michael Laursen.

Parat til civilt søgsmål

Mikael Juel er glad for, at kommunen nu vil gøre noget ved de løse sten, men det betyder ikke, at sagen dermed er afsluttet for hans vedkommende.

Hvis kommunen ikke vil betale hans regning for den tredje ødelagte forrude, så vil han tage kontakt til andre bilister, der er blevet ramt på Hovedvejen.

- Jeg er allerede nu i gang med at undersøge mulighederne for et civilt søgsmål, siger Mikael Juel.

Han er i kontakt med en anden stenslags-ramt bilist, der gerne vil være med i et eventuelt søgsmål, og han vil via Facebook og andre kanaler lede efter flere.

Pendler raser efter tredje stenslag på samme vej: Nu får kommunen regningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce