Nyt dige skal sikre havneby mod oversvømmelser: Flere end 1100 husstande bliver involveret

Juelsminde er et risikoområde ifølge et EU-direktiv om oversvømmelser. Dermed er Hedensted Kommune blevet pålagt at iværksætte sikring af området.På billedet ses det nuværende dige, der går fra havnen ud mod Bjørnsknude. Foto: Michael Svenningsen

Nyt dige skal sikre havneby mod oversvømmelser: Flere end 1100 husstande bliver involveret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et langt træk hen imod etableringen af et nyt digelag begynder med, at de berørte lodsejere inviteres til borgermøde.

Juelsminde: Det bliver et puslespil af de helt store, når kommune, firmaer, forretninger og borgere i Juelsminde skal finde fælles fodslag om, hvordan de stigende vandmængder skal takles på længere sigt.

I dag er der sikret mod 1,8 meter forhøjet vandstand i Juelsminde, men i fremtiden skal sikringen kunne håndtere op til 2,5 meter, mener Hedensted Kommune.

Cirka 1.130 ejendomme, fra Strandhusevej og Ringvejen og frem, vil blive oversvømmet ved 2,5 meter forhøjet vandstand, hvis der ikke gøres noget.

De berørte lodsejere skal betale for højvandssikringen og samles i et digelag, foreslår kommunen.

- Det bliver en kæmpestor opgave at løse. Vi skal facilitere det som kommune, og vi vil have en proces med så stor involvering af borgerne som muligt, så derfor sætter vi gang i det nu, siger formand for udvalget for fritids og fællesskabs, Liselotte Hillestrøm (S).

Artiklen fortsætter under kortet:

- Vi har en plan, som siger, vi skal op fra 1,8 til 2,5 meter, men hvordan vi løser det her med de sidste 70 centimeter, det er vi meget åbne over for. Jeg tror dem, der er tæt på, har gode ideer.
Liselotte Hillestrøm (S), formand, Fritid og Fællesskab

Område, der oversvømmes, ved højvande på 2,5 meter

Bliver ikke jaget igennem

Hun og resten af udvalget har i denne uge sagt ja til, at der tages hul på sagen. Startskuddet lyder i begyndelsen af det nye år med et borgermøde.

Efter mødet skal der nedsættes en styregruppe, hvor de forskellige interessenter lige fra kommune til husejere er repræsenteret.

Gruppen skal sørge for, at arbejdet med digelaget skrider frem, og at et forslag til oprettelsen af det kan komme for byrådet i sidste halvdel af 2019.

- Det bliver en rigtig lang proces, hvor vi hellere tager en runde mere, end vi forhaster os, siger Liselotte Hillestrøm.

Åben for forslag

Digelaget skal på længere sigt komme med forslag til, hvad der skal etableres, hvornår, og hvordan udgifterne skal fordeles mellem lodsejere. Forslaget skal til godkendelse i byrådet.

- Vi har en plan, som siger, vi skal op fra 1,8 til 2,5 meter, men hvordan vi løser det her med de sidste 70 centimeter, det er vi meget åbne over for. Jeg tror dem, der er tæt på, har gode ideer, siger Liselotte Hillestrøm om baggrunden for, at kommunen ikke er gået ud til borgerne med et mere eller mindre færdigt projekt.

Borgermødet ventes afholdt i januar eller i februar.

Nyt dige skal sikre havneby mod oversvømmelser: Flere end 1100 husstande bliver involveret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce