Mangel på indsamlere betød færre penge i bøtterne

Resultatet af årets Røde Kors landsindsamling blev to mio. kr. mindre end sidste år. Også lokalt kan den nedadgående tendens mærkes. Arkivfoto

Mangel på indsamlere betød færre penge i bøtterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Kors i Hedensted fik kun samlet 28.000 kr. ind til årets indsamling. Også Juelsminde og Tørring samlede mindre ind end vanligt.

Hedensted: Danskerne var knapt så rundhåndede som sidste år, da Røde Kors' cirka 20.000 frivillige forrige søndag var ude med indsamlingsbøsserne.

I alt blev der indsamlet omkring 16 millioner kroner, oplyser nødhjælpsorganisationen. Det er cirka to millioner færre end i 2017.

Tendensen mærkes også hos de lokale afdelinger af Røde Kors, hvor især manglen på indsamlere har betydet færre penge i bøtterne. I Hedensted var der f.eks. kun 30 indsamlere i år mod sidste års 66 indsamlere.

Og selvom indsamlerne tilsammen fik 28.000 kr. i bøtterne , var der alligevel et stykke vej til sidste års lokale resultat på 56.000 kr.

Også i Juelsminde blev bøtterne mindre fyldte. Her mødte 19 indsamlere op, som dækkede 22 ud af i alt 33 ruter. Da en del områder dermed ikke fik besøg, blev resultatet også en smule mindre end sidste år. Knap 12.000 kr. mod knap 20.500 kr. sidste år.

Træt af indsamlinger

Fra Lokalafdelingen i Tørring-Uldum var bøtterne også lidt lettere end sidste år. Her blev der samlet 33.000 kr. ind, hvilket var ca. 2.500 mindre end sidste år. I Tørring-Uldum lykkedes det dog bl.a. via en efterlysning i avisen at få flere indsamlere end vanligt og få genoplivet indsamlingen i Lindved, hvor der ikke har været samlet ind til Røde Kors de senere år.

- Men vi dækkede færre ruter, da mange gerne vil gå to og to. Generelt oplever vi en voksende træthed hos folk i forhold til indsamlinger, hvilket jeg sagtens kan forstå. I "gamle" dage var der kun relativt få organisationer, som havde tilladelse til husstandsindsamling, og de lå i tilpas afstand til hinanden. I dag er der stort set ikke en weekend, som er indsamlingsfri, og det kan vi naturligvis mærke, når vi kommer rundt, lyder det fra Røde Kors formand i Tørring-Uldum Birgitte Damgaard Nielsen.

En oplevelse, som hun deler med Røde Kors generalsekretær Anders Ladekarl

At der på landsplan er samlet to millioner færre kroner ind end i 2017, skal ses som et resultat af en generel tendens, når der gælder indsamlinger, har han udtalt til Ritzau.

- Jeg tror, at vi er i et presset marked. Der er rigtig mange, som samler ind. Lægger man alle indsamlingsresultaterne sammen, tror jeg, man vil finde ud af, at danskerne faktisk giver mere. De deler det bare mellem flere organisationer, siger Anders Ladekarl.

Mangel på indsamlere betød færre penge i bøtterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce