Luksusbyggeri gik konkurs: Nu vil Lejerbo bygge almene lejligheder

De seks punkthuse på Kystvej i Juelsminde får formentlig snart selskab af tre mere. I dag består husene udelukkende af ejerlejligheder, men det er planen, at tredje etape skal være almene boliger. Foto: Michael Svenningsen

Luksusbyggeri gik konkurs: Nu vil Lejerbo bygge almene lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanskrisen bremsede privat boligprojekt med luksuslejligheder på Kystvej - nu vil alment boligselskab gøre det færdigt.

Juelsminde: Lejlighedskomplekserne på Solsiden i Juelsminde får måske snart en længe ventet søster eller bror.

I hvert fald har det almene boligselskab Lejerbo ansøgt Hedensted Kommune om lov til at bygge tredje og sidste etape af projektet - et byggeri til godt 100 mio. kr. - som skal indeholde 56 lejligheder.

- Vi forhandler lige nu med ejeren af grunden (Juelsminde Kyst Aps, red.), og når handlen falder på plads, skal projektet i EU-udbud. I bedste fald kan vi gå i gang med byggeriet til efteråret, siger Andreas Sandberg, projektleder i Lejerbo.

Lejerbos planer omfatter tre punkthuse på fire etager, der arkitektonisk kommer til at ligne de seks punkthuse, der blev bygget på Kystvej i årene 2005-2007.

Solsidens historie
  • Grunden på Kystvej har i mange år været hjemsted for Kysthospitalet, som blev revet ned i 2005. Kort efter gik opførelsen af Solsiden - boligblokke med luksuslejligheder - i gang.
  • Første etape af byggeriet i tre etaper startede med første spadestik i 2005. I 2007 gik anden etape af byggeriet i gang, mens fundamentet til tredje og sidste etape blev støbt i midten af 2008.
  • I 2010 gik selskabet bag lejlighederne, Solsiden A/S, konkurs. Det skete blandt andet på grund af, at beboerne var utilfredse med mangler i byggeriet i de to første etaper og krævede det udbedret. Det endte i en langtrukken retssag, indtil Solsiden A/S gik konkurs.
  • I forbindelse med konkursen overtog Brørup Sparekasses Ejendomsselskab fundamentet og grunden til tredje etape af byggeriet, og satte det til salg. Brørup Sparekasse stod oprindeligt for finansieringen af Solsiden-byggerierne. Efterfølgende blev Brørup Sparekasse overtaget af Saxo Bank.
  • I 2014 købte Juelsminde Kyst Aps Solsidens tredje etape, der ligger på Kystvej 27, 29 og 31.
Byggeriet af tredje og sidste etape af Solsiden gik i stå, da selskabet bag gik konkurs i 2010. Nu vil Lejerbo overtage. Foto: Michael Svenningsen
Byggeriet af tredje og sidste etape af Solsiden gik i stå, da selskabet bag gik konkurs i 2010. Nu vil Lejerbo overtage. Foto: Michael Svenningsen

Firma gik konkurs

Det var dengang planen at opføre alle ni punkthuse, men byggeriet af tredje etape gik i stå, da firmaet bag projektet, Solsiden A/S, gik konkurs.

Det skete blandt andet på grund af finanskrisen, men også fordi beboerne i de første to etaper var utilfredse med mangler i byggeriet, hvilket førte til en langtrukken retssag.

Den sidste del af området har derfor i mange år ligget tomt hen - dog med en underjordisk parkeringskælder, som firmaet havde nået at bygge.

Selvom den tredje etape kommer til at ligne de to forudgående, bliver lejlighederne generelt en del mindre. Lejerbo har planer om at bygge to-, tre- og fireværelseslejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 89,3 kvm.

- Der er regler for, hvor store lejligheder, man må bygge, når det er alment boligbyggeri, og derfor kan vi ikke bygge i den størrelse, som nogle af lejlighederne i de to andre komplekser har, forklarer Andreas Sandberg.

Pres på lejeboliger

Lejerbo har ikke i dag lejligheder i Juelsminde, men vil gerne være til stede i byen, fordi selskabet vurderer, at det er en by i udvikling.

- Vi følger meget med i de mindre byer, og Juelsminde er et attraktivt sted, hvor lejemarkedet er i fremgang, siger Andreas Sandberg.

Det samme lyder fra Hedensted Kommune, hvor vicekommunaldirektør Johan Stadil Petersen er glad for selskabets interesse.

- Vi oplever et stigende pres på lejeboliger her i kommunen, og det skyldes flere ting. Folk er ikke længere så loyale over for deres boliger, de flytter oftere, og så er det nemmere at skifte en lejebolig ud. En anden trend er, at seniorerne ikke gider at passe have, og endelig er der mange skilsmissepar, som gerne vil have en lejebolig af god størrelse, så der er plads til børnene, siger Johan Stadil Petersen.

Økonomiudvalget skal på sit møde mandag behandle Lejerbos forespørgsel.

Luksusbyggeri gik konkurs: Nu vil Lejerbo bygge almene lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce