Lokale byer scorer mange millioner fra bredbåndspulje

Så snart vejret er til det, kan arbejdet med at grave bredbånd ned begynde. Det er TDC, der står får anlægget i både Daugård og Nebsager. Arkivfoto: Morten Pape

Lokale byer scorer mange millioner fra bredbåndspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

daugård/nebsager - Der var glæde i Daugård Strand og Nebsager-området tirsdag. Over 200 beboere i de to områder kan nemlig se frem til at få en bedre internetforbindelse i deres område næste år.

De 80 mio. kr. i den landsdækkende bredbåndspulje er blevet fordelt, og de to områder er blandt de 31 projekter, der er heldige at få del i de 80 mio. kr., der er i puljen i år.

- Det er rigtig godt på mange måder. Det betyder, at det, vi har arbejdet på lokalt, er lykkedes, siger Henrik Narud, der er en del af arbejdsgruppen i Daugård.

- Vi er rigtig glade. Vi har 20 erhvervsdrivende med i projektet, og det giver dem mulighed for at fortsætte deres forretning. Samtidig har bedre bredbånd også direkte indflydelse på ejendomme, når de skal sælges, siger Torsten Sonne Petersen, der sidder i arbejdsgruppen for Nebsager Net.

Forud er gået mange måneders arbejde med at samle borgerne, præsentere projektet, skrive ansøgninger og kontakte teleselskaber.

- Puljen er gået til det helt rigtige, nemlig områder, som ikke har andre muligheder for at få bredbånd, siger Torsten Sonne Petersen, der sidder i byrådet for SF.

Syv mio. kr.

Projektet på Daugård Strand og Mark omfatter ca. 110 husstande primært syd for Vejlevej ned mod stranden. Der er blevet samlet ekstra ind, så egenbetalingen bliver på i gennemsnit 2800 kr. Projektet har fået 3.424.920 kr. fra puljen.

Nebsager Net omfatter cirka 120 husstande og virksomheder i et område øst for Hornsyld, der strækker sig ned til Gramrode og over til Breth.

Det projekt har fået 3.680.034 kr. De erhvervsdrivende betaler mere end en almindelig husstand, der har en minimumsbetaling på 2500 kr.

For begge projekter gælder, at kommunens landdistriktspulje støtter med 1000 kr. per husstand.

- Vi skal være færdig inden udgangen af 2017, så vi håber, at folk kan sætte stikket til bedre bredbånd i i løbet af sommeren, siger Henrik Narud.

Otte projekter får nej

Afgørelsen betyder samtidigt, at otte projekter i Hedensted Kommune får nej til puljen i år. De må derfor søge igen i 2017, 2018 og 2019, hvor der er 40 mio. kr. i puljen.

Der var i alt 167 ansøgninger til puljen på landsplan. Syddjurs havde flest projekter, 17, med i puljen. Ikast-Brande havde to projekter, mens Vejle havde et.

- Bredbåndspuljen kan starte en stille familierevolution på landet. I dag kan det være svært for mange familier at leve uden for de store byer og samtidig have et almindeligt familie- og arbejdsliv. Man skal have ordentlig adgang til internettet, hvis børnene går i skole eller på gymnasiet. Og man skal have et hurtigt internet for at køre en forretning, siger Lars Chr. Lilleholt, der som energi-, forsynings- og klimaminister også er teleminister.

Over 3700 husstande får glæde at bredbåndspuljen i denne omgang.

Lokale byer scorer mange millioner fra bredbåndspulje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce