Lokal forfatter klar med ny roman: Første del af trilogi

Jacob Hedegaard Pedersen fra Rask Mølle har skrevet flere romaner bl.a. i fantasy-genren. Nu er han aktuel med bogen "Krigsmager". Arkivfoto

Lokal forfatter klar med ny roman: Første del af trilogi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlægger og forfatter Jakob Hedegaard Pedersen fra Rask Mølle er aktuel med en ny roman "Krigsmager".

Rask Mølle: - Som skønlitterær forfatter kan man dykke ned i et emne på en uvidenskabelig måde. Med det arabiske forår, borgerkrigen i Syrien, begyndte krig at komme tæt på, og det fik mig til at tænke på, hvad det egentlig er, der får os til at føre krig.

Sådan lyder det fra Jacob Hedegaard Pedersen fra Rask Mølle. Den 44-årige forfatter og medindehaver af forlaget DreamLitt har netop udgivet boget "Krigsmager", der er første bind i triologien "Krigen", der har krigens væsen som hovedperson.

Bogen, der er Jacob Hedegaard Pedersens 17. udgivelse, er bygget op om tre fortællinger. Den første handler om menneskets indre dæmoners trang til destruktion, den anden er bygget op omkring Joseph Conrads roman 'Mørkets Hjerte,' der måske er bedre kendt i skikkelse af antikrigsfilmen "Apocalypse Now", og den tredje fortælling bygger på overleveringer fra de danske sabotagegruppers arbejde under Anden Verdenskrig.

- I bogen udspilles krigene i en anden verden, men de er inspireret af virkelighedens hændelser, forklarer Jacob Hedegaard Pedersen.

Jacob Hedegaard Pedersen
Jacob Hedegaard Pedersen er født 23. maj 1974 i Horsens og opvokset på landet nær Hundslund.

Skolegangen foregik hhv. i Hundslund og i Odder. Han er i 1999 uddannet lærer ved Jelling Statsseminarium og har indtil for nylig haft sit virke på Rask Mølle Skole.

Som forfatter debuterede Jacob Hedegaard Pedersen i 1995 og blev bl.a. kendt for en serie horror-romaner med titel efter byen, hvor de foregår: Vesterbæk. Senere fulgte en fantasy-serie, "Dværgenes krønike".Sammen med vennen Rikki Tholstrup startede han i 2013 forlaget DreamLitt, hvor han siden august i år har arbejdet fuldtid som forlagschef.Bogen "Krigsmager" udkom 1. november, selvfølgelig hos DreamLitt.
"Krigsmager" er udgivet på Jacob Hedegard Pedersens eget forlag DreamLitt og er første bind i en triologi. Pressefoto

Forsættelse på dværge-krønike

Han har i sit forfatterskab både voksen- og ungdomsbøger primært i fantasy og horror-genren. Den nye udgivelse foregår i samme fantasy-univers som hans børne-/ungdomsserie "Dværgenes krønike", der udkom for femten år siden.

- Jeg har længe haft et ønske om at skrive til et mere voksent publikum. Universet i "Krigsmager" er fremskrevet 15 år, og det er handlingens kompleksitet og brutalitet også. Det betyder at de, der for 15 år siden læste den første serie, nu som voksne kan fortsætte, lyder det fra Jacob Hedegård Pedersen.

Han har haft dele af ideen til bogen i en halv snes år, men har skrevet effektivt på den over 600 sider lange bog i godt et år. De første linier til andet bind i serien er Jakob Hedegård Pedersen nu ved at nedfælde.

- Andet bind vil stadig handle om krig, men her bliver kærlighed en stor og vigtig del af historien, lyder det fra forfatteren.

Oversætter også

Ud over "Krigsmager" er han også aktuel og debutterende som oversætter med den svenske fantasyroman, "Svavelvinter", der udkom på dansk i midten af september som 'Svovlvinter'.

Det er Jacob Hedegaard Pedersens første forsøg som oversætter, men en opgave, der har vist sig nærmest at været kaldet til ham.

- Den svenske forfatter, Erik Granström, har ligesom jeg været inspireret af rollespil til vore romaner og har tilmed fået inspiration fra nogle af de samme rollespilsuniverser. Derudover har vi samme fødselsdag, men dog med næsten tyve års forskel, hvad angår fødselsåret. Erik har så og sige stået fadder til min forfatterkarriere uden at nogen af os vidste det, lyder det fra Jacob Hedegaard Pedersen.

Lokal forfatter klar med ny roman: Første del af trilogi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce