Lokal MF'er: Møgelkær er perfekt til betjent-skole

Statsfængslet Møgelkær skal nu bruges til at uddanne fængselsbetjente. I øjeblikket er der ingen indsatte på fængslet. Arkivfoto

Lokal MF'er: Møgelkær er perfekt til betjent-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Hans Kristian Skibby (DF) og Troels Lund Poulsen (V) glæder sig over, at dele af Statsfængslet Møgelkær skal bruges til at uddanne fængselsbetjente.

Møgelkær: At der nu igen kommer liv i Statsfængslet Møgelkær har været et stort ønske fra de lokale folketingspolitikere.

- At der nu er to statslige uddannelsesinstitutioner i Hedensted Kommune, havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) med henvisning til, at der sidste år åbnede en automationsuddannelse i Hedensted.

- Udflytning af uddannelsespladser er helt afgørende for udviklingen af vores område - og derfor glæder det mig utroligt meget, at vi placerer en uddannelsessatellit af uddannelsen til fængselsbetjent i Møgelkær, siger Troels Lund Poulsen.

Om fængselsbetjentuddannelsen
Uddannelsen tager i alt tre år og veksler mellem skoleundervisning og praktik på et tjenestested.

Desuden er der i løbet af praktikperioden indlagt otte uger med undervisning.

Det forventes, at de første fængselsbetjente vil kunne starte på uddannelsen på Møgelkær allerede i løbet af efteråret 2019.

Den lå ikke lige til højrebenet

Det var Dansk Folkeparti, der meget hurtig efter lukningen af fængslet i sommer blev meldt ud, foreslog at bruge Møgelkær som skole for fængselsbetjente.

- Det er virkelig en god nyhed, som nu sikrer, at vi også i Jylland får en uddannelsesinstitution for kommende ansatte ved de danske fængsler. Rammerne på Møgelkær er jo perfekte, da det er et tidligere fængsel, så man får da uddannelsen i selve fængselsmiljøet, siger Hans Kristian Skibby (DF).

Han fortæller, at det ikke bare lå lige til højrebenet at bruge Møgelkær.

- Der har været andre muligheder i spil, og der har været diskussioner om placeringen, så det er også derfor, beslutningen har trukket ud, forklarer Hans Kristian Skibby.

Men Møgelkær vandt blandt andet på grund af faciliteterne. Det betyder også, at man forventer, at de første elever kan rykke ind på skolen allerede til efteråret.

- Der vil også fortsat være et antal standby-pladser, så der bliver mulighed for igen at oprette en fængselsafdeling, forklarer Hans Kristian Skibby.

Godt for lokalområdet

Både Troels Lund Poulsen og Hans Kristian Skibby peger på, at det er en rigtig god nyhed for Hedensted Kommune, at der igen kommer aktivitet på Møgelkær.

Det betyder både arbejdspladser og afledte effekter.

- Vi ved endnu ikke, hvor mange arbejdspladser der bliver på den nye skole, men det er klart, at der både vil være en direkte effekt og en afledt effekt for det lokale erhvervsliv i form af istandsættelse og vedligehold, siger Troels Lund Poulsen og peger, på, at skolen ikke blot er et kortvarigt projekt, men noget der forventes at blive behov for i mange år fremover.

- Hedensted Kommune får med den her aftale endnu en uddannelsesinstitution, men der sikres også drift og aktivitet med ansatte og elever på et ellers lukket fængsel, siger Hans Kristian Skibby (DF).

Lokal MF'er: Møgelkær er perfekt til betjent-skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce