Kommune vil åbne døren for nye byggegrunde i Klakring

Billedet er taget tæt på hjørnet af Bolbroholtvej og Vejlevej. Jordstykket går helt op til Juelsminde Golfklubs bane. Boligrammen udvides ikke med de to stykker jord. Anden boligudlagt jord i det sydvestlige Juelsminde inddrages nemlig. Foto: Emil Fibiger

Kommune vil åbne døren for nye byggegrunde i Klakring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To store stykker landbrugsjord ud til Vejlevej har et potentiale som boligområde, mener Hedensted Kommune.

Klakring: En lang række byer i Hedensted Kommune tildeles nye bolig- og erhvervsområder i kommuneplanen, som skal vedtages senere i år. Klakring bliver ikke overset.

Kommunen vil åbne for, at to større matrikler ud mod Vejlevej og Bolbroholtvej i fremtiden kan overføres til byzone og bruges til boligudstykning og rekreative formål.

- Det er et dejligt område tæt på golfbanen og med udsigt over Lillebælt på skråningen ned mod hallen. Vi har jo set med Lille Dalby Bakker, hvordan man kan udvikle omkring en golfbane. Og så er beliggenheden desuden god i forhold til børnehave, skole og hal, siger borgmester Kasper Glyngø (S) om baggrunden for, at han og byrådet indtil videre bakker op om ideen.

I landzone i dag

De to matrikler ejes af Palsgaard Gods A/S og Ole Kristoffer Due. Der er samlet set tale om 19 hektar landbrugsjord.

Det er tanken at føje jorden til Juelsmindes såkaldte boligramme. I dag ligger jorden i landzone, og skulle der bygges på den, ville det kræve en landzonetilladelse for hvert enkelt hus. Et decideret boligkvarter ville ikke være en mulighed.

Kræver hensyn til drikkevand

Området er udpeget som nitratfølsomt og et med særlige drikkevandsinteresser, men ifølge kommunens forvaltning kolliderer det ikke med boligbyggeri.

Der skal dog etableres bassiner eller andet, der sikrer, at nedsivning af regnvand kan fortsætte uhindret.

- Det er klart, vi skal bygge, så de ting kan gå hånd i hånd. Jeg håber, det kan lade sig gøre, for jeg tror på, at det kan blive et rigtig godt sted deroppe, siger Kasper Glyngø.

<

>

Kommune vil åbne døren for nye byggegrunde i Klakring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce