Juelsminde-borgere: Giv os en Netto i Klakring

Det er i området neden for hotellet foran benzintanken, at kommunen vil tillade en ny dagligvarebutik. Foto: Michael Svenningsen

Juelsminde-borgere: Giv os en Netto i Klakring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planerne om en ny dagligvarebutik ved indkørslen til Juelsminde vækker ikke begejstring lokalt. 17 ud af 22 høringssvar er imod planen, og mange ser hellere en butik i Klakring.

Juelsminde: Det vakte stor debat i Juelsminde, da det i august blev offentliggjort, at der var planer om at bygge en dagligvarebutik neden for Hotel Juelsminde Strand.

Nu har den lokalplan, der baner vej for byggeriet, været i offentlig høring, hvilket har afstedkommet 22 høringssvar.

Fælles for de 17 af dem er, at de ser placeringen af, hvad der angiveligt skal være en Netto-butik, som uacceptabelt. Fem høringssvar hilser derimod planerne velkomne, blandt andet Juelsminde Visionsråd.

- Visionrådet går ind for udvikling i Juelsminde, og derfor bakker vi op om og anbefaler projektet. Vi ser udviklingsmuligheder for Juelsminde by, og samtidigt glæder vi os over ... planer om det store grønne areal med offentlig park, skriver visionrådet i sit høringssvar.

Sagen kort
I 2016 var en dagligvarebutik på grunden nedenfor Hotel Juelsminde Strand på den politiske dagsorden. Planloven bremsede dog på det tidspunkt for planerne.I august i år sendte byrådet en lokalplan i høring, der giver lov til at bygge en dagligvarebutik på hjørnegrunden mellem Vejlevej og Ringvejen på 1200 kvm. Planloven er i mellemtiden blevet ændret.På området bliver der også plads til parkeringspladser samt et offentligt parkareal.Den nye plan betyder, at en tidligere plan om højhuse på grunden ikke bliver til noget.

Klakring mangler

Langt hovedparten af høringssvarene er dog negativt stemt overfor planerne. Et argument, der går igen, er, at man i stedet for at lægge en butik i bymidten skulle lægge en butik i Klakring. Et boligområde, der ligger et par kilometer fra byens centrum.

- Alle udstykninger foretaget de sidste år er sket i Klakring og ikke i Juelsminde. I forvejen er Juelsmindehallerne og skolen også i den ende af byen, så hvorfor ikke placere en dagligvareforretning i Klakring, som kan være med til at tiltrække nye tilflyttere, skriver en beboer.

Flere foreslår således, at man placerer butikken der, hvor XL Byg ind til for nogle måneder siden havde til huse.

Flertallet af indsigelserne peger på, at man i stedet skal gøre indkørslen til Juelsminde mere attraktiv ved at bevare hele det grønne område.

- Jeg mener, man skal tænke mere i at skabe en indgangsportal til Juelsminde, der har et vist format. Vi er jo trods alt en turistby, skriver Mads Winther Søby, der lige som flere andre refererer til sommerens VM på storskærm, der netop blev holdt på plænen foran hotellet.

Viggo Frandsen foreslår, at man i stedet bygger et Byens Hus placeret tilbage mod skoven på grunden.

- I Byens Hus samles forskellige funktioner eksempelvis et tidssvarende bibliotek, borgerservice og turistfunktioner, skriver Viggo Frandsen, der mener, at en Netto vil ødelægge byens dna.

Fugle og trafik

Andre høringssvar peger på, at en butik lige ved indkørslen til byen vil skabe yderligere pres på et i forvejen trafikeret sted.

- Der vil blive en øget trafikmæssig belastning af området. Denne belastning er hård i forvejen en del at året, men med en butik, der har sent åbent og ... natleveringer ... vil det være voldsomt belastende for os, skriver en beboer fra Strandengen, der også peger på, at det sumpede område overfor Strandengen huser mange fugle, der måske bliver generet af den øgede støj.

De mange høringssvar bliver forelagt politikerne i december måned. Byrådet skal så tage stilling til, om der skal gives lov til at bygge en dagligvarebutik.

Juelsminde-borgere: Giv os en Netto i Klakring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce