Juelsminde bliver vært for nyt mesterskab: Tre dage med liv på havnen

Der har før været afholdt Danmarksmesterskaber i kapsejlads i Juelsminde. I 2016 var det et såkaldt SuperDM-stævne for tre bådklasser. Arkivfoto

Juelsminde bliver vært for nyt mesterskab: Tre dage med liv på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejlklubberne i Horsens, Snaptun og Juelsminde er gået sammen med Dansk Sejlunion om at afvikle et DM for bådtyper, der falder uden for de normale klasser.

Juelsminde: Der ventes masser af liv på lystbådehavnen i Juelsminde i den sidste weekend i august.

Hen over tre dage, fra fredag 30. august til søndag 1. september, bliver et nyt Danmarksmesterskab for sejlbåde afviklet i et samarbejde mellem sejlklubberne i Horsens, Snaptun og Juelsminde samt Dansk Sejlunion.

Mesterskabet er særligt, fordi det henvender sig til sejlbåde, der falder uden for de klasser, der ellers arrangeres mesterskaber for i Danmark.

Der vil blive sejlet med handicap for at skabe en konkurrere på ens vilkår for de vidt forskellige sejlbåde på den kommende deltagerliste.

"Dansk handicap" kalder man reglen i daglig tale, forklarer initiativtageren, Tue S. Andersen.

- I golf har man et handicap ud fra, hvor dygtig man er. For både udregnes handicappet efter, hvor god båden er, forklarer han.

Vi kunne godt proppe et par hundrede både ind, men det ville være lig med et par tusinde mennesker, og man skal kravle, før man kan gå. Vi vil være sikre på, at vi kan gøre en forskel for de sejlende.
Tue S. Andersen, medarrangør, Snaptun Sejlklub.
Tre-årig aftale
De tre sejlklubber har sagt ja til at stå for afviklingen af det såkaldte DH-DM i en tre-årig periode, altså fra 2019 til 2021.Om lørdagen sejles der rundt om Endelave og tilbage til mål i Juelsminde, hvis vinden er til det.

Der er ikke blevet afholdt DM for både med DH-mål siden engang i 1990'erne.

Juelsminde Sejlklub var senest vært for et DM i sommeren 2016. Dengang var det for bådklasserne BB10m, Scan-kap 99 og Ylva.

Giver plads til 60 både

Tue S. Andersen er næstformand i Snaptun Sejlklub og indehaver af en Grand Soleil på 43 fod.

Det er en stor sejlbåd. Der er få af dem i Danmark, og da de ikke passer ind i de eksisterende mesterskabsklasser, har han måttet søge ud af landet for at dyrke kapsejlads.

Med det hjemlige inklusionsprojekt vil Tue S. Andersen udfylde et hul, han ser i markedet, og det er altså lykkedes ham at få sejlklubberne i Horsens og Juelsminde samt Dansk Sejlunion med på ideen.

Der er relativt få pladser til mesterskabet. 60 sejlbåde kan deltage, men da besætningerne tæller mellem fire og 11 personer, løber antallet af sejlere alligevel op.

- Vi kunne nok godt proppe et par hundrede både ind, men det ville være lig med et par tusinde mennesker, og man skal kravle, før man kan gå. Vi vil være sikre på, at vi kan gøre en forskel og lave fair sejlads for de sejlende, siger Tue S. Andersen, der har fået 40 forhåndstilkendegivelser om interesse for deltagelse.

Kamp til stregen

Kapsejlerne vil blive inddelt i tre grupper alt efter deres bådtype, så det ikke bliver skildpadden mod haren, trods alt. De bedste i hver gruppe kåres som vindere.

Om lørdagen vil der være distancesejlads med forskudt start, så den, der først kommer ind over mållinjen i havnen, også er vinderen.

- Den store udfordring er at gøre sejlsport publikumsvenligt, men det prøver vi at gøre den på denne måde, siger Tue S. Andersen.

Han håber, at mesterskabet og Juelsminde Run, der foregår i samme weekend, kan nyde godt af opmærksomheden, som arrangementerne hver især trækker.

Juelsminde bliver vært for nyt mesterskab: Tre dage med liv på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce