Irmas blev hacket - sådan blev hun snøret

Irma Ravn er meget påpasselig, når hun bruger sin computer. Alligevel lykkedes det svindlere at hacke hendes e-mail. Foto: Martin ravn

Irmas blev hacket - sådan blev hun snøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

juelsminde - Irma Ravn er normalt påpasselig, når hun læser mails og surfer på nettet.

Den tidligere skolelærer på Juelsminde Skole og nuværende menighedsrådsmedlem ved Juelsminde Kirke er udmærket klar over, at man skal passe på hackere og folk, der vil svindle penge ud af en.

Alligevel kom hun i forrige uge galt af sted.

Læste på telefon

- Jeg var i sommerhus og tjekkede min e-mail på min telefon. Der var sådan en mail fra Google, hvor der stod, at min gmail-boks var fyldt, og at jeg ikke kunne modtage flere mails. Min kæreste Hans sagde, at det skulle jeg bare glemme, men jeg tænkte, at det var noget skidt, hvis jeg ikke kunne modtage mails, mens jeg var på ferie, siger Irma Ravn, der bor i Juelsminde.

Hun trykkede derfor på linket, indtastede sin kode til sin e-mail og kom ind i sin mailboks, hvor hun kunne slette mails.

Hun tænkte ikke nærmere over det, for alt så ud til at være normalt, også da hun søndag kom hjem og åbnede sin pc.

- Jeg kunne dog se, at på mailen fra Google stod der en rød advarselslinje om, at hvis jeg ikke kendte mailens afsender, skulle jeg ikke klikke på noget. Den linje stod ikke på min telefon, fortæller Irma Ravn, der skyndte sig at slette mailen. Men da hun mandag formiddag havde været i byen, var der en lang række ubesvarede opkald og beskeder på hendes telefon fra hendes vennekreds.

Var i Ukraine

I løbet af formiddagen havde alle hendes kontakter modtaget en mail om, at hun var strandet på den danske ambassade i Kiev i Ukraine og derfor havde brug for penge for at komme hjem. Vennerne skulle derfor betale 19.500 kr. via en bank eller et posthus.

- Mine venner kunne sagtens gennemskue, at det ikke var mig, der havde sendt mailen, for der var stave- og kommafejl, og jeg ville aldrig formulere mig på den måde, siger den tidligere skolelærer.

Vennerne havde kontaktet hende for at fortælle, at hendes mail var blevet hacket.

- Jeg var mest bange for, at hackerne ville kunne gå i min netbank, men det afviste en af mine sønner, der er bankmand, fortæller Irma Ravn.

Hun stod dog med det problem, at hendes mail fortsat kunne misbruges, og da hun ikke selv havde teknisk viden til at fikse problemet, gik hun til et lokalt it-firma og fik det til at hjælpe med at redde sin mail.

- Jeg har fået et nyt kodeord, men alle mine gamle mails og kontakter er væk. Det er da træls, men det havde været endnu mere besværligt helt at skulle skifte mail, fortæller Irma Ravn.

Hun vil fremover være ekstra påpasselig med at åbne mails, hun ikke er fuldstændig sikker på, hvor er fra.
På telefonen var der ingen advarsel om, at mailen var suspekt.
På telefonen var der ingen advarsel om, at mailen var suspekt.

Irmas blev hacket - sådan blev hun snøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce