Her er ni ud af ti medarbejdere tilfredse med deres job

Lærerne på Løsning Skole blev nærmest landskendte, da de i 2013 lavede en "Gangvagt Style"-video som et indlæg i debatten om lærernes arbejdstid. Dengang var mange lærere utilfredse med de forandringer, skolereforman medførte, men skolerne i Hedensted Kommune scorer i dag højt på medarbejdertilfredsheden. Arkivfoto: Martin Ravn

Her er ni ud af ti medarbejdere tilfredse med deres job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte i Hedensted Kommune er glade for at gå på arbejde. I en ekstern undersøgelse scorer kommunen højt på motivation og trivsel blandt medarbejderne - særligt på skolerne.

Hedensted: Folkeskolerne har gennem de seneste år været præget af store forandringer, og det samme har lærernes arbejdsvilkår. Men det har tilsyneladende ikke haft en negativ effekt på de ansattes motivation og arbejdsglæde.

I hvert fald scorer skoleområdet i Hedensted Kommune et godt stykke over gennemsnittet på landsplan i en trivselsundersøgelse blandt kommunens lidt over 3000 medarbejdere.

Det er glædeligt, men ikke overraskende, mener formand for læringsudvalget Ole Vind (V).

- Vi har en god dialog med skolerne og en høj grad lokal indfydelse. Det kan lyde som floskler, men jeg tror faktisk på, at der er noget om snakken. Det er i hvert fald mit bud på en af forklaringerne på den forholdsvist høje tilfredshed blandt medarbejderne på skoleområdet, siger Ole Vind i en pressemeddelelse fra kommunen.

94 pct. er motiverede

Hedensted Kommune får cirka hvert andet år foretaget en trivselsundersøgelse blandt medarbejderne, og tidligere er den blevet lavet af virksomheden "Great Place to Work".

I år har man i stedet entreret med analyseinstituttet Rambøll, som også bliver brugt af mange andre kommuner. Det giver en bedre mulighed for at sammenligne.

Og Hedensted Kommune ligger som helhed over gennemsnittet på langt de fleste områder.

90 pct. af kommunens medarbejdere har svaret på undersøgelsen, som viser, at 94 pct. føler sig motiverede og engagerede i deres arbejde, og at 87 pct. alt i alt er tilfredse og også ønsker at være ansat om et år.

- Den offentlige sektor er generelt karakteriseret ved at have medarbejdere med høj motivation og arbejdsglæde, og det er selvfølgelig dejligt. Alligevel skiller Hedensted sig positivt ud i det store billede, så vi gør nogle ting rigtigt, siger kommunens leder af HR og Analyse, Thomas Frank.

Brug for en særlig indsats

Han understreger, at der også er områder, hvor kommunen kan gøre det bedre, og at undersøgelsen netop gør det nemmere at finde de steder, hvor der er brug for en særlig indsats.

- Der er ikke et overordnet område, der klarer sig dårligere end andre, men der er selvfølgelig enkelte afdelinger, hvor man kæmper med nogle samarbejdsudfordringer eller andet. Det er undersøgelsen med til at belyse. Og så handler det om at tale med hinanden om, hvordan vi kan blive bedre og lære af de gode eksempler, siger Thomas Frank.

Her er ni ud af ti medarbejdere tilfredse med deres job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce