Her er borgerne på bredbåndsjagt: TDC går efter ni projekter

Det er forbundet med store omkostninger at grave fiberkabler ned i tyndt befolkede områder. arkivfoto

Her er borgerne på bredbåndsjagt: TDC går efter ni projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

hornsyld/DAUGÅRD - Hos TDC er der langt større interesse for at byde ind på de mange bredbåndsprojekter i lokalområdet end hos selskabet Fibia.

Fibia, der ellers er den store spiller på området lokalt, ønsker, som vi har kunnet fortælle om i weekenden, ikke at byde ind de projekter, der ligger i bredbåndspuljen.

LÆS: Mange borgere savner bredbånd - men det bliver næppe hos Fibia de får det

Anderledes ser det ud hos TDC.

- Vi byder på ni projekter i Hedensted Kommune. Vores kriterier er, at det skal være projekter på over 15 husstande, fordi der er nogle opstartsomkostninger, fortæller pressemedarbejder Povl Damstedt Rasmussen fra TDC Group.

Måtte selv spørge

TDC Group har ikke noget imod, at andre selskaber på sigt kan få adgang til de kabler, som selskaber graver ned.

- Den situation er vi vant til at stå i, fordi vi altid, hvad enten der er tale om telefonledninger eller fiberkabler, har skullet give andre adgang til netværket. Her er der tale om offentligt støttede projekter, så det er helt i orden, fortæller Povl Damsted Rasmussen.

Projekterne bliver ikke nogen stor overskudsforretning for TDC, men selskabet får det til at løbe rundt, fortæller Povl Damstedt Rasmussen.

Mange borgergrupper har selv været ude og banke på hos tele- og bredbåndselskabernes døre for at få et bud. Så vidt Folkebladet har kunnet finde frem til, er det kun TDC, der har budt ind på projekterne.

- Vi har været i kontakt med fire-fem selskaber, som var relevante. Det har krævet lidt forarbejde, men TDC har budt ind. Vi spurgte også vores lokale antenneforening, men de kunne ikke nå at få et projekt klar, inden fristens udløb på mandag, fortæller Allan Juliussen fra Nebsager, der har 120 potentielle bredbåndskunder med i projektet.

Overvejer at gå selv

Også på Daugård Mark har de over 100 beboere fået et tilbud fra TDC. Her har borgerne forsøgt at gøre sig ekstra attraktive ved at tilbyde en lidt højere egenbetaling end de minimum 2000 kr., som er krævet i betingelserne fra bredbåndspuljen.

- Opbakning til projektet har været stor, og da vi spurgte, om folk var villige til at give mere end 2000 kr., var der straks folk, der begyndte at bidrage til en fælles kasse, så vi kan tilbyde en højere egenbetaling, selvom nogle kun giver 2000 kr., siger Henrik Narud, der har stået for processen.

Og kampen om pengene bliver hård, for der er kun 80 mio. kr. i puljen i år og 40 næste år, og projekter for langt, langt mere.

- Hvis vi får nej til støtte, har vi talt om selv at lave et bredbåndsselskab, der skal grave kablerne ned. Så vil selskaberne forhåbentlig være med, siger Henrik Narud.

Hvilke projekter der får støtte, bliver afgjort inden årets udgang.

Her er borgerne på bredbåndsjagt: TDC går efter ni projekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce