Håndslag på 82 mio. kr. - med yderligere 184 mio. kr. på vej

Der er fundet langt flere penge til anlægsprojekter, end de seneste år. Blandt andet er der prioriteret en ny cykelsti mellem Bjerre og Stenderup, mens der også skal bygges en ny daginstitution i Tørring. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Håndslag på 82 mio. kr. - med yderligere 184 mio. kr. på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det 2,7 mia. kr. store husholdningsbudget for Hedensted Kommune blev vedtaget uden palaver. En god økonomi tillader det største anlægsbudget i mange år - og de kommende år bliver meget vel lige sådan.

Hedensted: 82 millioner anlægskroner.

Det var blandt andet, hvad der i Hedensted Byråd var enighed om at give håndslag på, da rådets seks partier onsdag endegyldigt nikkede ja til budgettet for 2018.

I det beløb blev der fundet penge til udvikling af centerbyerne Hedensted, Tørring og Juelsminde, en cykelsti mellem Bjerre og Stenderup og 18 øvrige projekter.

Men egentlig rækker budgettet også længere ud i fremtiden, da der i kommunens husholdningsbudget også bliver skelet til de såkaldte overslagsår - altså de forventede udgifter til og med 2021.

Eksempelvis er der for 2019 påregnet yderligere udgifter på seks mio. kr. til renoveringen af Stenderup Skole samt fem mio. kr. til nybygningen af en børnehave i Tørring.

I alt 183,8 mio. kr., som godt nok hverken er bindende eller endeligt prioriteret, men som samtidig kan være svære at komme udenom, selvom fremtiden altid er usikker.

- Vi vedtager et budget med fire års sigte, men reelt kan vi kun se ét år ud i fremtiden. Det er et vilkår, vi har døjet med i en årrække. Vi har kun kendte rammer for 2018 - men vi har også formået at udnytte de rammer til fulde, sagde borgmester Kirsten Terkilsen (V), som håbede, at en kommende udligningsreform kan give større vished over de fremtidige indtægter.

Nøgletallene
Indtægter: 2062,9 mio. kr.Driftsudgifter: 2567,2 mio. kr.

Anlægsudgifter: 82,1 mio. kr.

Afdrag på lån: 43, mio. kr.

Slut med kasseopbygning

De tidligere år har partierne bag budgettet valgt at opbygge kassebeholdningen med 30 mio. kr. I første behandling af budgettet i september var der lagt op til at halvere beløbet, men da økonomien er i god gænge, er alle pengene i stedet frigivet til andre formål.

Langt størstedelen er prioriteret til driftsbudgettet hos udvalget for læring og udvalget for social omsorg - herunder til sårbare børn og unge, dagpasning og hjemmesygeplejersker på plejecentrene.

Ved udgangen af 2021 forventes det også, at skatteindtægterne er steget med ca. 223 mio. kr. Driftsudgifterne vil være steget en smule mindre.

Overslagsårene 2019-2021
Pulje til centerbyerne inklusiv areal til bmx-bane: 45 mio. kr.Byprojekter, herunder baneunderføring: 30 mio. kr.

Kulturhus / bibliotek i Hedensted: 27 mio. kr.

Trafiksikkerhed: 15 mio. kr.

Cykelstier: 15 mio. kr.

Landsbyggefonden: 9 mio. kr.

Ny lokalitet for aflastningsstedet Søndergaard: 7,3 mio. kr.

Renovering af Stenderup Skole: 6 mio. kr.

Pulje til vedligehold af bygninger: 6 mio. kr.

Nedrivningspulje: 6 mio. kr.

Myreturen (ny børnehave i Tørring): 5 mio. kr.

Pulje til jordkøb og byggemodning: 5 mio. kr.

Puljer til øvrig byudvikling: 3 mio. kr.

Pulje til asfaltarbejde og trafiksikkerhedsplan: 2 mio. kr.

Renovering af vejbroer: 2 mio. kr.

Naturpulje: 0,5 mio. kr.

I alt: 183,8 mio. kr.

Håndslag på 82 mio. kr. - med yderligere 184 mio. kr. på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce