Gamle gårde må lade livet for nyt boligområde

Den mere end 400 år gamle Dalbygård er revet ned for at give plads til det nye boligområde, Lille Dalby Bakker. Hedensted Lokalarkiv inivtererer til foredrag for at fortælle om den og andre gårdes historie. Foto: Hedensted Lokalarkiv

Gamle gårde må lade livet for nyt boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalhistorisk Forening inviterer til foredrag om de tidligere gårde i Lille Dalby.

Lille Dalby Bakker: Inden for de kommende måneder skyder de første parcelhuse op i Hedensteds nye boligområde, Lille Dalby Bakker.

Inden da har der været en del forarbejde i området, hvor flere af de gamle gårde blandt andet har måttet lade livet for at give plads til de nye parcelhuse.

I alt fire gårde er i den forbindelse jævnet med jorden, og Lokalhistorisk Forening i Hedensted inviterer nu til foredrag for at fortælle gårdenes historie. Det sker lørdag 21. marts kl. 19 i Kirkecentret i Løsning.

Her kan man blandt andet høre om Dalbygård, der har mere end 400 år på bagen, og som gemmer på mange spændende historier.

Fx den om Jørgen Pedersen, der under Torstenson-Krigen i midten af 1600-tallet blev "udplyndret, forjaget og mishandlet af soldaterne", og formentlig af den grund afstod gården til den tidligere ejers enke, Apelone Lauridsdatter.

Eller den om en anden Jørgen Pedersen, der 200 år senere overtog gården, men i den forbindelse forpligtede sig til at yde den tidligere ejers enke "ikke alene forsvarlig Underholdning, men endog Lys og Varme så og i Sygdom fornøden Pleje og Kur, og forsyne mig med anstændige Klæder og sørge for Vadsk og Renlighed, kort sagt yde mig alt, hvad der udfordres til Livets anstændige Underhold og Bekvemmelighed".

Gamle gårde må lade livet for nyt boligområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce